Kertünk-Portánk

Játék! Keressük az ország legszebb, saját készítésű madáretetőjét

Az énekesmadár-etetési időszak dandárja hazánkban az első fagyok késő őszi beköszöntétől ezek megszűnéséig, november második felétől márciusig tart. Mikor a természetben található bogyók és magvak elfogynak, akkor a madarainknak szükséges a pótlás. Ha időnk és kedvünk engedi, nyugodtan elkezdhetjük már november elejétől a madarak etetését.

Nem kell vásárolni sem, minimális költségből el lehet készíteni a saját madáretetőnket otthon is. Már is  kézügyességgel is praktikus madáretetőket varázsolhatunk madarainknak.

Nagyszerű etetőt készíthetünk lécekből, dugókból, PET-palackokból, dióból, spatulából, terményhálóból, vesszőből, virágalátétből műanyagdobozból és sok minden másból.

Tedd próbára kreativitásod és ügyességed, szerezz örömet a madaraknak, ráadásként nyerhetsz is!

Jelentkezz, és nyerj te is!

  • A pályázaton részt vehet minden természetes személy, aki Magyarországon tartózkodási vagy lakóhellyel rendelkezik, és aki a jelen szabályzatban foglalt valamennyi feltételnek maradéktalanul megfelel.
  • Jelentkezni saját készítésű madáretetőről beküldött fotóval lehet. Határidő: 2020. november 2. és november 29. között
  • A pályázatokat, azaz fotókat a jatek@sokszinuvidek..hu-ra várjuk
  • Kérjük, az fotóval együtt add meg a neved, e-mail címed és a telefonszámod, hogy esetleges nyertesként felvehessük veled a kapcsolatot.
  • Szavazás 2020. december 7. és december 10. között
  • A legtöbb szavazatot elnyerő pályázó fotója elnyeri a Legszebb madáretető címet
  • Az eredményhirdetés 2020. december 11-én
  • Nyeremény: 20 ezer forint értékű OBI utalvány

Technikai okokból a szavazás időpontja módosításra került, a szavazás december 7. és december 10 között zajlik. Az eredményhirdetésre december 11-én kerül sor. A frissített szabályzat ide kattintva érhető el. A szabályzat csak az időpontot érintően változott, minden más feltétel megfelel az eredeti kiírásnak.

A pályázó szavatolja, hogy elfogadta a szabályzatot és a részvétel feltételeit, és beleegyezik, hogy fényképe nyilvánosan megjelenjen a Sokszínű Vidék oldalain (honlap, facebook, instagram) és azokra nyilvánosan szavazni lehessen.

A pályázat feltételeinek további részletei az alábbi linken olvashatók.

Végezetül, mielőtt nekilátnál a madáretetőnek, mutatjuk, hogy milyen fontos szempontokra érdemes odafigyelni. 

Jó ötletelést és jó hangulatú barkácsolást kívánunk!

Ha elkészültél, ne késlekedj, küldj nekünk egy fotót az saját készítésű madáretetődről. E-mail címünk: jatek@sokszinuvidek.hu

Óriás cinkegolyó a picinyke vörösbegy csemegéje
Az etetőtálcán háló nélkül többféle madár csipeget belőle.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik