Kertünk-Portánk

Hihetetlen miniatűr város épült ezernyi apró kavicsból

Flickr.com
Flickr.com
Az épületek dróttal megerősített cement felhasználásával kavicsokból, kagylókból, csempékből, törött üvegből és porcelánból épültek.

Képzeljünk el egy kertet, ahol több mint 50 épület kicsinyített mása található, mindegyik apró kövekből, kavicsokból, kagylókból, törött üveg és porcelán darabokból, sziklákból, kerámia burkolólapokból, cementből, huzalból és egyéb anyagokból összerakva, írja az Atlas Obscura.

Vannak a kertben apró templomok, házak, kastélyok, monostor, katedrálisok, mint például a párizsi  Notre Dame ólomüveg ablakokkal, vagy a Colosseum, továbbá emberek és állatok mini porcelánfigurái, némelyikük épp csak két hüvelyknyi.

Ez a csodás sziklakert a Rock Garden, Georgiában, Calhounban található.

Flickr.com

A kert építője DeWitt „Old Dog” Boyd. A sziklakert egy játékból nőtte ki magát, amikorDewitt Boyd nyolc gyermekével játszott. A játékban apró házakból és apró alterego porcelánfigurákból álló falut hozott létre minden gyermek számára, ezekkel játszottak.

Boyd alteregója Dzsingisz kán volt. Valahányszor a család költözött, Boyd újra létrehozta a falut.

2007-ben Boyd elkezdte a sziklakertet Calhounban, aminek alkotásában mára az egész család részt vett, hiszen Boyd és a gyermekei egyaránt építettek bele valamit.

Flickr.com

Az épületek dróttal megerősített cement felhasználásával kavicsokból, kagylókból, csempékből, törött üvegből és porcelánból épültek. Korábban, amikor Boyd és családja a középnyugaton élt, agyagból építették a miniatűr városokat, de felfedezték, hogy az építmények szilánkokra törtek, amikor a téli hidegben megfagytak.

Az épületek felépítése lassú és munkaigényes. A Notre Dame építése például 27 hónapot vett igénybe.

Flickr.com

Néhány épület vallási témájú. Az egyik város Betlehemet ábrázolja; a Tízparancsolat táblák is mind megjelennek, más helyeken a szentírások bele vannak vésve a sétányokba vagy a falakba. Az építmények között keskeny macskaköves utak és hidak vannak, amiken az emberek sétálhatnak.

Galéria
Flickr.com
Kapcsolódó
A kert, ahol ketrecben tartják a gyilkos növényeket
A kert célja a növények és azok hatásainak megismertetése, és a narkotikumok veszélyeire való figyelmeztetés.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik