Kertünk-Portánk

Állatmenhelyet hozott létre saját portáján egy szociális munkás

Facebook/Segítő Kezek az Állatokért Alapítvány
Facebook/Segítő Kezek az Állatokért Alapítvány
Nem csupán kutyák és macskák vannak ott, hanem megunt és hányatott sorsú haszonállatok is.

A Nógrád megyei Tereskén négy és fél éve Makrai Krisztián álmodta meg a Segítő Kezek az Állatokért Alapítványt, írta a Nool.

A civilben szociális munkásként dolgozó férfi több mint hatvan állatmenhelyen segédkezett, mígnem saját portáján hozta létre a menhelyet, és adott helyet hányattatott sorsú, megunt, sérült és bántalmazott házi- és haszonállatoknak.

Facebook/Segítő Kezek az Állatokért Alapítvány

Az alapítvány által örök élet farmként működő helyen a csincsilláktól kezdve a vágóhídtól mentett tehénig sokféle állat lelt új otthonra.

Úgy gondolom nagyon szükség van Magyarországon arra, hogy önzetlenül, szívből segítsünk a bántalmazott, gazdátlan állatokon. Ez csakis összefogással, együttes erővel és kitartással érhető el

– mondta a portálnak a 8 tagú alapítvány vezetője, Makrai Krisztián, akit napi munkájában Sándor Richárd, Tóth Ádám és Czeglédi Melinda segít.

Richárd például nem csak az alapellátásban, hanem a patás állatok körmölésében és a kecskék herélésében is viszi a prímet.

Facebook/Segítő Kezek az Állatokért Alapítvány

A csapat legfiatalabb tagja, a 18 éves Tóth Ádám középiskolai tanulmányai mellett szabadidejében gondozza az állatokat. A fiatalember családjának köszönhetően újabb területtel és egy házzal is gyarapodott az alapítvány, így még több állat elhelyezésére nyílik lehetőség.

Folyamatos támogatói is vannak a tereskei alapítványnak barátok, munkatársak, családtagok és vállalkozók személyében. Az állatok egészségügyi ellátását a Váci Állatkórház orvosai végzik.

A mindennapokhoz szükséges adományokat tisztelettel fogadják, legyen az egy kutyapóráz vagy egy nyakörv. Gyakran ők is támogatják azokat a gazdikat, akik szerény anyagi körülményeik miatt nehezen tudnak megfelelő ellátást biztosítani házi kedvenceiknek.

A Segítő Kezek az Állatokért Alapítvány fő célkitűzése, hogy egy olyan tanyát vásárolhassanak, ahol egy helyen tudják tartani az állatokat és még több segítségre szorulót fogadhassanak be.

Kapcsolódó
Születésnapi ajándékok helyett menhelyi kutyáknak gyűjtött élelmet a fiatal állatbarát
A hölgy azt kérte munkatársaitól és családtagjaitól, hogy a születésnapjára szánt ajándékok árából inkább egy Nógrád megyei állatmenhelyet támogassanak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik