Kertünk-Portánk

Menhelyi kutyust fogadott örökbe Medveczky Ilona

Csütörtökön a Mentsvár az Állatokért Alapítvány lajosmizsei telephelyén fogadott örökbe egy keverék kutyust Medveczky Ilona. A művésznő a Facebookon „szeretett bele” a vemhesen kidobott kiskutyába, aki a Mázli nevet kapta, írta a hiros.hu.

Esztergályos Cecília beleszeretett egy palóc faluba
A helyiek fogadtatása lenyűgözte a színésznőt.

Mázlit Cserkeszőlő környékén dobták ki az utcára, valószínűleg azért, mert vemhes lett. Egy panzióban adtak neki enni, ott maradt éjszakára, reggel azonban elengedték. Medveczky Ilona a közösségi portálon látta meg a fotóját, tekintete pedig olyan nagy hatással volt rá, hogy mindenképp meg akarta találni.

A művésznőnek egy éve halt meg szeretett tacskója, Kuki, és mostanáig nem akart helyette másikat. Otthon van még két kuvasza és egy terrierje, de a tacsi hiányán nem tudta túltenni magát.

Sokáig harcoltam az érzéseimmel, hisz 79 évesen már nagy felelősség újabb kutyát magamhoz venni, de az állatorvos meggyőzött. Azt mondta, igenis legyek önző, ha szeretnék, fogadjak örökbe egy kutyát

– nyilatkozta a portálnak Medveczky Ilona.

Mázlinak nagy mázlija van, hogy a művésznő fogadta örökbe. A kutyusnak fejedelmi otthona lesz Medveczky Ilona budai villájában és annak tágas kertjében. Baldachinos ágy és három kutyapajtás várta őt, új gazdája pedig megtanítja az alapvető vezényszavakra, és elhalmozza majd szeretetével.

Kiemelt kép: hiros.hu

Olvasói sztorik