Mozaik

Esztergályos Cecília beleszeretett egy palóc faluba

A helyiek fogadtatása lenyűgözte a színésznőt.

Napokon át a laskafesztiváljáról is híres, a palóc hagyományokat máig őrző Kazáron forogtak a Körúti Színház kamerái, a társulat ugyanis a nógrádi falut választotta Csepreghy Ferenc: A piros bugyelláris című népszínművének megfilmesítéséhez, írta Nógrád Megyei Hírlap online kiadása.

Kazári népviselet – Fotó: MTI /Komka Péter

A darab megfilmesített változatát a kazári hagyományok, nevezetességek és népviseletek csodálatos világába álmodták bele. Az interneten találtak rá a kazári tájház képére, amely takarosságával és falusi bájával azonnal levette a lábáról a színház vezetését.

A filmben mások mellett bemutatkozik Esztergályos Cecília, Koncz Gábor, Beleznay Endre, Szabó Kristóf, Pecsenyiczki Balázs, Lipták Péter és Placskó Emese, a film pedig a gyönyörű népviseletekkel és helyszínekkel ízig-vérig kazári köntösbe öltözik.

Palóc ízekkel csábult el a Mátrában a Gasztroangyal
Juhász László katonaszakács segítségével muflongerincet is készítettek.

Esztergályos Cecília nagyon jól érezte magát a forgatásokon.

Akik a faluban megláttak népviseletbe öltözve, mind azt mondták: teljesen olyan vagyok, mint egy palóc leány mamája! A filmben egy anyát alakítok, aki elégedetlen a vejével, a lányával, s tulajdonképpen mindenkivel. Ám egy valamit soha nem vet meg: a fiatal és jóképű férfiakat

– mondta a portálnak a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő.

Esztergályos Cecília kiemelte: a helyiek szeretete lenyűgözte, sokan a házukba is örömmel engedték be.

Kiemelt képünkön Esztergályos Cecília kazári népviseletben – Fotó: Ladóczki Balázs/Nógrád Megyei Hírlap

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik