Otthon készült

Palóc ízekkel csábult el a Mátrában a Gasztroangyal

Juhász László katonaszakács segítségével muflongerincet is készítettek.

Február közepén Parádon és környékén forgatott a népszerű televíziós sorozat, a Gasztroangyal stábja, írta a heol.

Helyi hagyományőrzők egy éve vetették fel az ötletet, hogy a stábot a Mátrába kellene csábítani. Nagyon örültünk, hogy elfogadták a meghívásunkat

– mondta a portálnak Mudriczki József, Pardád polgármestere.

Borbás Marcsi a vendéglátók összefogásával a helyi kisvendéglőben készített két, a környéken jellegzetes ételt, a magalevit, illetve az angyalkolbászt. Később egy vendégházban vargányából készült gombakrémlevest varázsoltak, majd az óvónőkkel összefogva szabados káposztát főztek, Juhász László katonaszakács segítségével pedig muflongerincet készítettek. A Gasztroangyal csapata ellátogatott a közeli Bodonyba is, ahol a hagyományőrzők egy mákos sütemény receptjével lepték meg a vendégeket.

Foglaljon helyet Palócföldön, és válasszon egy finom menüt nálunk
Ha pedig most nincs ideje bekopogtatni egy házias ízeket kínáló kifőzdébe, készítse el otthon.

A sütés-főzés közben Borbás Marcsi és csapata ellátogatott a Mátra néhány nevezetességéhez is: forgattak az Ilona-völgyben, a Cifra istállóban és felkeresték a Parádfürdői Állami Kórház egyedülálló ásványvízmúzeumát is.

Kiemelt kép: MTI/Marjai János

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik