Kertünk-Portánk

Mosómedvét fogtak egy sopronkövesdi ház padlásán

A Gordonnak elnevezett barátságos állat valószínűleg megszökött valahonnan.

A Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület tagjai a napokban mosómedvét fogtak be Sopronkövesden egy családi házban, írta a Kisalföld.

Január 27-én eredetileg túlszaporodott cicákért mentünk a településre, amikor a szomszédból szóltak, hogy egy mosómedve költözött be a padlásukra. Kérték, hogy segítsünk kicsalogatni onnan, mert több tyúkot is elkapott már náluk

– mondta a portálnak Tölli-Molnár Beáta, az egyesület elnöke.

Mosómedve

A mosómedvének a nevén kívül nincs köze a medvefélékhez. Észak- és Közép-Amerikában őshonos, Európába értékes prémje miatt telepítették be az 1920-as években.

 

Alkalmazkodva a körülményekhez az európai mosómedvefarmokról elszökött egyedek szaporodtak el a természetben, de előfordulásuk így is ritka.

 

Invazív faj, így az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény szerint kedvtelésből való tartása, szaporítása és forgalomba hozatala tilos. A tilalom megszegésével tartott állatot az állatvédelmi hatóság elkobozza.

Az állatot másfél órás próbálkozás után sikerült a padlásról lecsalogatni és befogni. A Budakeszi Vadaspark vállalta, hogy gondját viselik, így oda szállították el.

A Gordonnak nevezett barátságos állat valószínűleg megszökött valahonnan, mert nem félt az őt befogó emberektől.

Kapcsolódó
Mosómedvét fogtak be az állatvédők Pécsett
Altatólövedékkel kábították el az állatot, mert nem akart lejönni a fáról.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik