Kertünk-Portánk

Megkezdődött a Virágos Magyarország verseny

mti/balázs attila
mti/balázs attila
Az önkormányzatok mellett lakossági versenyt is hirdettek.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 2021-ben 28. alkalommal indítja útjára a Virágos Magyarország versenyt, amelyre a települések önkormányzatai nevezhetnek, olvasható a verseny hivatalos oldalán.

Kapcsolódó
Borbás Marcsit is lenyűgözte a díjnyertes oroszlányi csodakert
A kert főleg az örökzöldekre épít, üde színfoltot adnak a szellőrózsák, a nyári orgona és a hortenzia is.

A kezdeményezés 1994 óta változatlan népszerűségnek örvend, kezdeményezés évente több mint 300 települést mozgat meg. A jelentkezők köre évről évre bővül: 2019-ben először, hagyományteremtő szándékkal erdélyi települések is nevezhettek a versenyre, idén pedig minden határon túli magyarlakta település csatlakozhat.

Idén környezetszépítő mozgalom visszatér eredeti célkitűzéseihez, így a versenyt elsősorban az önkormányzatok részére hirdetik meg.

A verseny célja a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az épített örökség megőrzése és gyarapítása.

A tavalyi sikereken felbuzdulva idén is meghirdetik az online lakossági versenyt, ahol a legvirágosabb kertek és balkonok versenyezhetnek egymással.

A pályázóknak a felkészülési és bírálati időszakban az országosan elismert kertész, tájépítész, várostervező, környezetvédő és turisztikai szakemberekből álló szakmai zsűri az értékelés mellett tanácsadást is nyújt.

Jelentkezési határidő: 2021. június 15. A regisztráció és a részvétel díjmentes.

További részletrek IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

Kapcsolódó
Ez az ország legszínesebb kerti növénykavalkádja
Selyem mirtuszok, mexikói narancsvirág, örökzöld magnólia: ezek a Németh-udvar legkülönlegesebb példányai.
Olvasói sztorik