Kertünk-Portánk

Ez az ország legszínesebb kerti növénykavalkádja

Selyem mirtuszok, mexikói narancsvirág, örökzöld magnólia: ezek a Németh-udvar legkülönlegesebb példányai.

A siófoki virágosítási versenyeken nyertek már első, második és harmadik díjat, voltak különdíjasok, országos versenyben azonban most először indultak és rögtön sikerrel: Némethék kiliti városrészben lévő portájának virágoskertje nyerte el a „legszínesebb növénykavalkád” tematikus különdíjat a 2020-as Virágos Magyarország versenyen, írta a Siófoki Hírek.

Borbás Marcsit is lenyűgözte a díjnyertes oroszlányi csodakert
A kert főleg az örökzöldekre épít, üde színfoltot adnak a szellőrózsák, a nyári orgona és a hortenzia is.

Csaknem 2500 nevezés érkezett idén a Magyar Turisztikai Ügynökség „Virágos balkonok, virágos kertek” pályázatára az ország minden tájáról, de egész Somogy megyéből csak Németh Zoltánékat díjazta a zsűri. Az oklevél mellé Borbás Marcsi és Bálint gazda egy-egy könyve járt, valamint egy 100 ezer forintos kertészeti utalvány.

Bizonyos, hogy nem fog nehézséget okozni Némethéknek, hogy mire költsék a kertészeti bónokat. Aki benéz kertjükbe a kiliti Vörösmarty utcában, az ebben nem fog kételkedni.

Tizenkét éve alakult ki a kertünk, udvarunk, minden évben hozzáteszünk valamit. Amerre járunk, itthon és külföldön, ötleteket „lopunk”

– mondta a portálnak Németh Zoltán, aki feleségével együtt gondozza a növényeket, de a gyerekeik is besegítenek.

Folyamatosan próbáljuk még színesebbé tenni a kertet, növényeket szaporítani, ami vagy sikerül, vagy nem. Sok leanderünk van, de ez esetben is a fő szempont, hogy minél több fajta, több szín legyen

– így a különdíjas páros.

Selyem mirtuszok, mexikói narancsvirág, örökzöld magnólia – ezek a Németh-udvar legkülönlegesebb példányai, de nem csak dísznövények férnek meg a kertjükben, hanem mellettük az uborka és a paradicsom is.

Kiemelt kép: Facebook/Virágos Magyarország

Ez az ország egyik legszebb balkonja
Császár polgármestere hobbikertészként nyerte el a közönség elismerését.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik