Virágzó vidékünk

Lekörözte Európát Nagykőrös főtere

Az alföldi kisváros mellett a falvak között Csemő is rangos elismerésben részesült.

A tavaly novemberben Nagykőrösön tartott 25. jubileumi Virágos Magyarország versenyen a fődíjat négy település –  Szolnok, Nagykőrös, Csemő és Dozmat – nyerte el az 324 település közül. Fődíjat kapott Budapest 4. kerülete is.

Virágos Magyarország: 324 település nevezett
A legaktívabbak az 1000 fő alatti falvak voltak.

A Virágos Magyarország verseny az Entente Florale Europe (Európai Virágosítási Verseny) magyar képviselője, ezáltal a nemzetközi megmérettetésen magyar résztvevők is részt vesznek és rendre sikereket érnek el. A tavalyi győztesek közül Nagykőrös és Csemő képviselte Magyarországot az európai versenyen és a szeptember utolsó napjaiban az Ausztriában rendezett díjkiosztón mindkét település elismerésben részesült.

A Virágos Magyarorország Facebook oldalán közölte az örömhírt. E szerint Nagykőrös szakmai munkásságáért nemzetközi ezüst minősítést ért el. A város közösségi térré alakított Hild-díjas főtere Európa egyik legzöldebbje, ezt pedig a nemzetközi szervezet közterület-megújítási elnöki különdíjjal ismerte el.

Nagykőrös

Csemő szintén ezüst minősítést ért el. Az alföldi falu a világhírű magyar egynyárifajta-nemesítő, dr. Kovács Zoltán kertészeti örökségét ápolja tovább. A virágtermesztés és közösségi ültetés eredményei minden közterületen tetten érhetők.

Csemő

A rendezvényen a jövő évi nemzetközi díjátadó megrendezésének jogát jelképező zászlót Balatonfüred vehette át, így 2020. szeptember 26-án ott derül majd ki, kik lesznek a jövő év legvirágosabb európai települései.

Kiemelt képünkön nagykőrösi panoráma látható – Fotó: nagykoros.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik