Virágzó vidékünk

Kaposváron látható Európa legszebb virágos főtere

A város nem először részesült ilyen elismerésben.

A legszebb főtérnek járó különdíjat nyerte el és ezüstdiplomát is kapott Kaposvár az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe). Az elismerést a szlovéniai díjkiosztón pénteken adták át- írta az MTI. A város a különdíjat a Kossuth tér épületeinek és növényzetének összhangjával érdemelte ki.

Fotó: MTI – Varga György

Kaposvár 2004-ben az Európa legvirágosabb városa címet megkapta, és főtere sem először részesült elismerésben. A Virágos Magyarországért szervező bizottsága és a Magyar Turizmus Zrt. 2010-ben a somogyi megyeszékhelynek ítélte oda a legszebb magyarországi főtérnek járó díjat.

Fotó: MTI – Varga György

A Magyar Turisztikai Ügynökség korábbi közlése szerint az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye három évtizedes múltra tekint vissza. Az Entente Florale Europe több mint verseny, az európai összetartozás jegyében folytatott kampány a közös európai környezeti, kulturális értékek megóvásáért, az élhetőbb környezet megteremtéséért – írták.

Fotó: MTI – Varga György

A program 12 ország mintegy 25 ezer települése között teremt kapcsolatot és több mint 50 millió embert mozgósít. Az európai versenyen a magyarországi indulók ezt megelőzően 9 arany-, 25 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10 települést pedig Európa-díjjal jutalmaztak.

Fotó: MTI – Varga György

A somogyi megyeszékhely a városok, Tihany a falvak kategóriájában képviselte Magyarországot az Entente Florale Europe-on, miután tavaly megkapták a Legvirágosabb magyar város környezetszépítő verseny fődíját.

Fotó: MTI – Varga György

Kiemelt kép: MTI – Varga György

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik