Virágzó vidékünk

Keresik a magyar vidék múzsáját

Műemlékek, úti célok, zseniális attrakciók nyerhetnek.

Vidéki múzsa kerestetik címmel indul az új Kiváló Európai Desztinációk (European Destinations of ExcelleNce, EDEN) pályázat, amelyen a Magyar Turizmus Zrt. Magyarország „legígéretesebb kulturális úti célját” keresi. A pályázatok beadási határideje június 30., a pályázás ingyenes. A nemzeti marketingszervezet 50 százalékos uniós támogatást, 23 700 eurót nyert el a pályázat lebonyolítására – írta az MTI.

Hortobágy – Fotó: MTI

Vidéki múzsa kerestetik

Májusban az ország turisztikai régióiban vidéki roadshow indul, az információs napokon tájékoztatják a lehetséges pályázókat. A pályázók felét bejelentés nélkül, személyesen, próbavásárlással is tesztelik a bíráló bizottság tagjai – ismertette. A nyeremény 2 millió forint marketingtámogatás lesz a győztesnek. A nyertes részt vesz a 2018. évi Európai Turizmus Fórumon, ahol a többi európai tagállam díjazottjával együtt átveszi a Kíváló Európai Desztináció díjat.

Eddig hét magyarországi térség nyerte el a címet, az Őrség, Hortobágy, Mecsek, Kaposvár és a Zselic vidéke, Tisza-tó, Írottkő Natúrpark, és a Mecsek Zöld út.

Az idei verseny témája a kulturális turizmus, a projekt címe: Vidéki múzsa kerestetik, azaz “műemlékek, úti célok, zseniális attrakciók”.

Fotó: Facebook/Zselicvölgy Szabadidőfarm

Térségi összefogás szükséges

A pályázati feltételek között szerepel, hogy már legalább két éve létező helyi, kézzelfogható kulturális értékekre épülő speciális turisztikai kínálatot kell bemutatnia, amely lehet a kulturális-történelmi örökség, vagy a kortárs kultúra része, mint például a hagyományos történelmi vagy régészeti emlékművek, helyszínek, ipari létesítmények, múzeumok, színházak. Kizárólag olyan térségi összefogások pályázhatnak, amelynek tagja legalább három önkormányzat, három turisztikai szolgáltató, és egy turizmushoz vagy kultúrához kapcsolódó turisztikai szervezet.

Ócsai Tájház – Fotó: MTI/Balog Nikolett

Az eden.itthon.hu honlapon minden pályázattal kapcsolatos információ megtalálható.

Kiemelt kép: nagypali.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik