Virágzó vidékünk

Rangos európai díjat nyert a virágos Veszprém

Vaskor István
Vaskor István

A vidék újságírója. 2018. 09. 23. 09:37

A falvak kategóriájában Lajoskomárom ezüst minősítést kapott.
Korábban a témában:

Veszprém és Lajoskomárom nyerte el 2017-ben a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját, így ők képviselhették Magyarországot a 2018-as Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén, az Entente Florale Europe megmérettetésen, melynek díjait szeptember 22-én a késő esti órákban adták át az írországi Tullamore városában.

Fotó: Facebook/Virágos Magyarország

A városok versenyében 13 európai település vett részt. A nemzetközi zsűri a nyár folyamán komoly követelményrendszer alapján értékelte a városokat, de a végső eredményre egészen mostanáig várni kellett. Veszprém a legmagasabb, arany minősítést és az ezzel járó díjat vehette át a gálán, és e mellett még egy hatalmas elismerés érte a várost: a település közterületeinek megújításáért – mely egyben a Séd-völgyében megvalósított Kolostorok és kertek projekt elismerése – elnöki különdíjat kapott Veszprém!

A falvak kategóriájában a Fejér megyei Lajoskomárom ezüst minősítést kapott. Mindkét településnek gratulálunk!

????????????????????????????????????
Lajoskomárom – Fotó: Entente Florale Europe

Az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye három évtizedes múltra tekint vissza. A versenyen a magyarországi indulók ezt megelőzően 10 arany-, 25 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10 települést pedig Európa-díjjal jutalmaztak.

Kiemelt kép: Veszprém – Fotó: veszprem-szallas.hu

Kaposvár, 2017. szeptember 16.
Virágok a Kossuth téren, Kaposvár fõterén 2017. szeptember 16-án. A legszebb fõtérnek járó különdíjat nyerte el a város az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe). A díjat szeptember 15-én adták át.
MTI Fotó: Varga György
Kaposváron látható Európa legszebb virágos főtere
A város nem először részesült ilyen elismerésben.
vissza a címlapra

Kommentek

Zalakaros, 2012. január 12.
Fürdõzõk várják, hogy a marketingigazgató pénzt szórjon a MenDan Hotel Zalakaros fürdõ medencéjébe, amit a vendégek majd begyûjthetnek. A marketing akcióban 300.000 forintot szórtak a fürdõzõ vendégek közé, hogy közvetlenül jusson vissza a befizetett pénz hozzájuk.
MTI Fotó: Varga György
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.