Virágzó vidékünk

Rangos európai díjat nyert a virágos Veszprém

A falvak kategóriájában Lajoskomárom ezüst minősítést kapott.

Veszprém és Lajoskomárom nyerte el 2017-ben a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját, így ők képviselhették Magyarországot a 2018-as Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén, az Entente Florale Europe megmérettetésen, melynek díjait szeptember 22-én a késő esti órákban adták át az írországi Tullamore városában.

Fotó: Facebook/Virágos Magyarország

A városok versenyében 13 európai település vett részt. A nemzetközi zsűri a nyár folyamán komoly követelményrendszer alapján értékelte a városokat, de a végső eredményre egészen mostanáig várni kellett. Veszprém a legmagasabb, arany minősítést és az ezzel járó díjat vehette át a gálán, és e mellett még egy hatalmas elismerés érte a várost: a település közterületeinek megújításáért – mely egyben a Séd-völgyében megvalósított Kolostorok és kertek projekt elismerése – elnöki különdíjat kapott Veszprém!

A falvak kategóriájában a Fejér megyei Lajoskomárom ezüst minősítést kapott. Mindkét településnek gratulálunk!

Lajoskomárom – Fotó: Entente Florale Europe

Az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye három évtizedes múltra tekint vissza. A versenyen a magyarországi indulók ezt megelőzően 10 arany-, 25 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10 települést pedig Európa-díjjal jutalmaztak.

Kiemelt kép: Veszprém – Fotó: veszprem-szallas.hu

Kaposváron látható Európa legszebb virágos főtere
A város nem először részesült ilyen elismerésben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik