Kertünk-Portánk

Ez az ország egyik legszebb balkonja

Császár polgármestere hobbikertészként nyerte el a közönség elismerését.

Beke Gyöngyi, Császár polgármestere még a nagymamájától leste el a virágok gondozásának titkát, 25 éve pedig már saját kertjét gondozza. Munkáját idén a Virágos Magyarország versenyen díjjal jutalmazták, írta a Kemma.

A Komárom-Esztergom megyei falu közterületeire több mint kétezer tő palántát ültetnek ki minden évben. A virágosítást Beke Gyöngyi, a község polgármestere irányítja. Munkájuknak köszönhetően Császár már háromszor nyert díjat a Virágos Magyarország pályázaton.

Gyönyörű virágokkal kelthetjük életre a balkont
Ahogy melegszik az idő, egyre többen készülnek balkonjukat színesebbé varázsolni kinti virágokkal.

Idén a járványügyi helyzet miatt nem hirdették meg a falvak versenyét, egyénileg lehetett jelentkezni a Virágos Magyarország pályázatra: a legszebb balkonkert és a legvirágosabb előkert kategóriában várta a zsűri a fotókat. Beke Gyöngyi mind a két kategóriában szerencsét próbált, balkonja közönségdíjat kapott.

Minden tavasszal megtervezem, hogy milyen virágokkal fogom beültetni a kertet és a balkont. Úgy gondolom, hogy a megfelelően gondozott virág minden formában és társításban szép, ehhez jönnek az évszaknak megfelelő kiegészítők is. Egy szép paddal, vagy fotellel hangulatos pihenőhelyet alakíthatunk ki a balkonon

– mondta a portálnak a hobbikertész-polgármester, aki sok pozitív visszajelzést kapott a helyiektől és ismeretlenektől is a verseny alatt.

Kiemelt kép: Facebok/Virágos Magyarország

Konyhakerti titkok balkonra hangolva
Ha nem szüreteltünk még a balkonon, akkor érdemes elkezdeni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik