Kertünk-Portánk

TOP 10 kerti szerszám a hobbi és profi kertápoláshoz

Egy szép kerthez minőségi szerszámok szükségesek.

Mindenki szép kertre vágyik, egy idilli oázisra, ahol a családjával és barátaival élményteli perceket tölthet. Persze úgy, hogy ne kelljen napestig a kerti teendőkkel foglalkoznia A PROgarden termékei megkönnyítik a kerti munkálatokat.

1. Robotfűnyíró

Ha csodásan zöld, ápolt gyepet szeretnénk, akkor érdemes a kertünkbe beszerezni egy robotfűnyírót. Elsősorban a felszabadult idő miatt, amit az eddigi fűnyírás helyett másra fordíthatunk, például a családunkra, hobbinkra esetleg a munkánkra. A kert mindig tökéletesen gondozott lesz, bármikor ránézünk, mindig ugyanazt a szép, frissen vágott, egyenletes magasságú pázsitot láthatjuk.

2. Sövénynyíró

A sövénynyíró kiválóan alkalmas kisebb sövények nyírására. A kompakt kialakítás jó kezelhetőséget biztosít. Speciális fogantyúkkal ( pl. ErgoTec ) optimálisan és könnyen irányítható, különösen a sövény oldalának nyírásakor. Az optimalizált késgeometria biztosítja a gallyak és vékonyabb ágak hatékony, gyors és roncsolásmentes vágását.

3. Lombfúvók-szívók

A lombfúvó / -szívókészülékek tökéletesek a falevelek fújásához, szívásához és aprításához, hogy kertünk rendezett legyen. A szívó- és fújó funkció közötti átkapcsolás szerszám nélkül is gyors és egyszerű lehet az egyedülálló ClickFit funkciónak köszönhetően. Vásárláskor érdemes odafigyelni, hogy a szívócső végén van-e kaparóél, hiszen ennek segítségével a nedves avar is könnyen eltávolítható.

Gardena

4. Akkumulátoros magassági ágvágó

Akkumulátoros magassági ágvágó a talajhoz közeli és a magasabban lévő ágak vágására is alkalmas.  Segítségével kényelmesen és létra nélkül is elérünk kényelemesen. A magassági ágvágóval elvégezhetjük a lombkorona ritkítását és a nehezen elérhető helyeken végzendő gallyazást is. A  PROgarden termékeknél például a teleszkóposan kihúzható nyélnek köszönhetően az elérhetetlennek tűnő ágakat is biztonságosan levághatjuk. Az ágvágók kiválasztásnál figyeljünk arra, hogy könnyű legyen a nyél, ami lehetővé teszi, hogy könnyen elérjünk oda is , ahová egyébként csak veszélyes mászással vagy nagy erőkifejtéssel tudnánk eljutni.

5. Magasnyomású mosó

Makacs szennyeződések mobil és gyors eltávolítására tökéletesen alkalmas. Áram- és víz csatlakozási lehetőség nélkül is használható, ami igen nagy rugalmasságot jelent. Alkalmazásától függően a nyomás szükség szerint szabályozható, ezáltal különféle felületek kíméletes tisztításához használhatjuk.

Gardena

6. Praktikus szett kis kertekhez, lakásokhoz

Egy praktikus készlet kiváló belépő a kerti szerszámok világába. Tartalmazhat egy többfunkciós műanyag kannát, ami például virágföld lapátolásához, illetve kis öntözőkannaként is használható. A készlet tartalmaz még egy viráglapátot, egy metszőollót és egy pár kesztyűt.

7. Időjárás érzékelő és öntözőkomputer készlet

A öntözőkomputerből, az átjáróból és az időjárás-érzékelőből álló okos időjárás-érzékelő készlet ellenőrzi kertünk vízellátottságát és gondoskodik a növények igény szerinti, rugalmas öntözéséről. A készlet ideális esőztető rendszerrel történő automata öntözéshez is.

8. Rovarhotel

Ha rovarbarát kertet szeretnénk, akkor ideális választás lehet egy rovarhotel elhelyezése a kertünkben. A rovarok imádni fogják. Az apró miniatűr lakok méhek, lepkék és katicák számára egyaránt nagyszerű életteret biztosít.

gardena

9. Gardena kéziszerszám készlet

A kéziszerszám készlet tökéletes választás erkélyen és teraszon kertészkedők számára. A készlet tartalmaz egy viráglapátot, egy talajlazítót és egy kiskefét. A szerszámok az egyéb eszközökkel együtt a nagyméretű műanyag dobozban tárolhatók, amelynek teteje szemeteslapátként is használható. A készlet praktikus, és minden elfér benne, ami az erkélyen vagy teraszon található kert gondozásához szükséges.

10. Gyümölcsszüretelő

Ezzel igazán könnyű lesz a gyümölcsszüret, hiszen egyszerűen és biztonságosan tudjuk majd leszedni a fáról a gyümölcsöt. Egyenesen a gyűjtőzsákba gyűjthetjük a termést, a hordozónyéllel pedig időtakarékos a gyümölcsök betakarítása még alacsony fákról vagy lelógó ágakról is.

A PROgarden minőségi szerszámai között mindenki megtalálja a számára ideálisat.

Szponzorált tartalom

A cikk a PROgarden támogatásával készült.

Olvasói sztorik