Kertünk-Portánk

Idén is megválasztják az év legszebb házát, elkezdődött a közönségszavazás

illusztráció
illusztráció
Két kategóriában 25 családi ház, kis társasház, valamint 20 középület versenyez az Év háza címért.

A Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara szakmai támogatásával 2022- ben is meghirdette az “Év háza” pályázatot, melynek folyamatosságát évek óta az építőipar legnagyobb gyártóinak együttműködése és támogatása tesz lehetővé.

Kapcsolódó
Új gazdára vár a Balaton-felvidék díjnyertes, csodaszép parasztháza
2000-ben Veszprém megyében az év házának választották.

Az Év háza 2008 óta a hazai építész szakma elismert díja, mely két kategóriában – családi házak és a kis lakóépületek, illetve középületek – szakmai szempontok alapján értékelt ­elismerés. 2021-ben egy Földes László és Lukács Anna által tervezett sasadi villa, valamint a Csillag Katalin és Gunther Zsolt által jegyzett MOME Campus nyerte el az Év háza díjat.

2022-ben 45 épület nevezése érkezett az Év háza pályázatra. 25 családi ház, kis társasház, valamint 20 középület közül választhatja ki a közönség az év legjobbját. A közönségdíjak mellett a zsűri dönt a két kategória legjobbjáról a szakmai szervezetek és a támogatók különdíjai mellett.

A 2022-es Év háza közönségszavazás elindult, a családi ház, kis társasház kategória pályamunkáira július 11-én 10 óráig IDE KATTINTVA lehet szavazni a verseny Facebook oldalán.

A középület kategória közönségszavazása július 15-én indul.

Kapcsolódó
Az Év háza lett az Év Balatoni Háza is
A dörgicsei lakóépület hű a hely szelleméhez.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik