Kertünk-Portánk

Új gazdára vár a Balaton-felvidék díjnyertes, csodaszép parasztháza

2000-ben Veszprém megyében az év házának választották.

A Mérmű Építész Stúdió által tervezett mesés házakról, köztük a Balaton-felvidékre megálmodott portákról már több alkalommal írtunk. Ezúttal egy újabb – bár korábban tervezett – remekével jelentkezett az építészmérnökök csapata, mely Aszófő központjában keresi új, szerető gazdáját.

Kapcsolódó
Helyreállt a világ rendje a 200 éves csopaki kúriában
A teljes pusztulás szélére sodródott épület tető nélkül árválkodott.

Biciklivel csupán 10 percre van a Balaton, a szomszédban a mindig pezsgő Balatonfüred, az átmenő forgalomtól és tömegturizmustól azonban kellő távolságra helyezkedik el a porta.

Az eladó, teljes generálon átesett százéves, nádfedeles aszófői parasztház 2000-ben elnyerte a „Veszprém megye Év Háza” kitüntető címet

– írják Facebook bejegyzésükben, ahol minden apró részletet elárulnak az épületről.

A 616 négyzetméteres telken lévő épületben a nádfedeles rész 70 négyzetméter, míg a cseréptetős rész a földszinten 50 négyzetméter alapterületű, utóbbiban ezt egészíti ki a Tihanyi-félszigetre néző panorámás, 15 négyzetméteres tetőtéri galéria, valamint a 10 négyzetméteres pince.

A kertben rendelkezésre áll egy 20 négyzetméteres különálló, nádfedeles épület, melyben két helyiség és egy kis vizesblokk került kialakításra.

A további részletekért, az ingatlan áráért és az épületet belülről is bemutató csodálatos fotókért érdemes az alábbi Facebookon közzétett posztra kattintani.

Kapcsolódó
Csodás parasztházak, melyek minden porcikájukban őrzik a hagyományt
Amikor felsejlik a múlt minden szépsége. Kívül és belül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik