Kertünk-Portánk

Lottóötöst ér egy madárbarát kert

Centauri/Facebook
Centauri/Facebook
Hatalmas öröm megfigyelni a sok fajta madarat.

Sokan szeretik, figyelik, gondosabbak rendszeresen foglalkoznak is a kertjükben élő madarakkal. Nyáron itatókat, télen etetőket helyeznek ki, és nem feledkeznek meg a folyamatosságról sem.

Ennek köszönhetően a szerencsések az ablakukból csodálhatják a madarak sürgését-forgását, mindennapjait.

Kapcsolódó
Mi tegyünk, ha postaládánkba költözik a széncinege?
Márciustól lehet számítani a váratlan „küldeményre", egy gyorsan kialakított fészekre.

A cinegék közkedvelt madaraink, ám legtöbbünknek legfeljebb egy-két fajukat sikerül látnunk. Zömmel a széncinegét csípjük el, a szerencsésebbek azonban, ha jól figyelnek, találkozhatnak kék cinegével vagy barátcinegével is.

Az azonban, hogy egy kertben egyszerre öt fajta cinege fészkeljen, mondhatni, olyan ritka mint a lottóban az ötös. Centauri, a hazánkban álnéven publikáló író azonban kifogta a nyertes szelvényt, és abban a szerencsés helyzetben van, hogy idén széncinege, barátcinege, kék cinege, búbos cinege és fenyvescinege is fészkel a kertjében.

ÖTTALÁLATOSOM VAN! A kertben. Az a helyzet, hogy reméltem, reméltem, de igazán nem hittem. Persze, örömmel dicsekedtem mindig, ha télen 5 cinegefaj járt egyszerre az ablakomba; persze, 2019-ben felmerült már, hogy akár költési időben is lehetne öt cinegefajom (ha a fenyvescinege megtisztelne és megtelepedne), de mivel időközben a búbos pár évet kihagyott, nem igazán hittem, hogy végül összejöhet 5 fészkelő cinegefaj… 2022 az első év, hogy öt cinegefajt találok itt költési szezonban! Nemcsak a mikroklíma hűtése miatt érte meg ennyi fát ültetni és odúteleppel bővülni 2021-ben! Ezért is. Sokat vártam, és sokszor az utolsó tartalékaimat égetve irgalmatlanul sokat ügyeskedtem ezért az öttalálatért

– írja Centauri a közösségi oldalán.

Centauri/Facebook
Kapcsolódó
Madárbarát kert: többet ad a kevesebb levélgereblyézés
A hullott lomb és a gyep madárbarát kezelésével jóval több állat életét tudjuk befolyásolni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik