Kertünk-Portánk

„Már az első éjszaka harmincan nézték, ahogy nem történik semmi” – megszólalt a tyúk TV ötletgazdája

Ahogy arról a Sokszínű Vidék is beszámolt korábban, a Heves vármegyei Bátoron indult el a Henflix nevű Youtube-csatorna, ahol közel 70 tyúk, továbbá gyöngytyúkok, nyulak, galambok és egy komondor életét követhetjük nyomon élőben.

A heol.hu ennek apropóján megkereste Botos Reginát, a tyúkok egyik gazdáját, hogyan jött a tévé ötlete, és mesélt a jövőbeli terveikről is.

Mint fogalmazott, lassan egy hónap telt el azóta, hogy beüzemelték a kamerákat, nagyon sokat tesztelték a hivatalos indulás előtt. Pályázati támogatásból és önerőből hozták létre a HenFlixet, aminek az ötletét a hosszú évekkel ezelőtti események adták.

A párom Kornél 13 éve tart tyúkokat, és nagyon szereti őket. Igazából már gyerekkora óta rajong értük, akkoriban sok időt töltött azzal nagymamájánál, hogy a baromfiudvart nézte. Én is sokat voltam falun kiskoromban, kedvelem a jószágokat. Amikor egy pár lettünk, átköltöztettük a tyúkjaimat páromhoz, így már egy csapatot alkotnak ők is

– mondta.

Elárulta, korábban látott egy előadást, ami a világ legunalmasabb televíziós adásáról szólt. A norvégoknál már régebb óta működik a slow tv, vagyis lassú tv, ők vonat- és hajóutakat közvetítenek élőben, és hatalmas sikerük van.

Szerinte azért is jó ez a műfaj, mert az embereknek így van ideje megfigyelni a részleteket, olyasmiket is észre lehet venni, amikre néhány pillanat kevés lenne. Manapság az a népszerű, ha mindig történik valami, a tyúk tv pedig ezzel teljesen szembe megy, nagyon megnyugtató és remek kikapcsolódást nyújt, jegyezte meg az ötletgazda.

Botos Regina úgy gondolja, „kell az embereknek valami nyugi az életbe, ezt tükrözi az is, hogy az élő közvetítés indulásának meglepően nagy sikere volt, már az első éjszaka harmincan nézték, ahogy nem történik semmi.” Van egy patkány, aki időnként feltűnik, és az emberek azt várják, mikor bukkan fel az éj leple alatt.

Az ötletgazda azzal zárta, nem szeretnék eltúlozni, hogy mindenhol kamerák legyenek, de vannak még ötleteik. Szeretnénk majd a kisnyuszikat is megmutatni, úgy tervezik, lépésről-lépésre haladnak majd.

https://www.youtube.com/watch?v=tpwx4-8-M6Q

Kapcsolódó
Emiatt sötét vagy világos színű a tojássárgája
Mi az oka a színkülönbségnek?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik