Kertünk-Portánk

Már nem a labrador a legnépszerűbb kutyafajta

Pixabay
Pixabay
31 év után letaszította a trónról az új kedvenc fajta.

Már nem a labrador retriever, hanem a francia bulldog a legnépszerűbb kutyafajta az Egyesült Államokban.

Harmincegy éven át volt a labrador retriever az amerikaiak legkedveltebb kutyája, a francia bulldog, vagyis a Frenchie, ahogyan az 1884-ben alapított Amerikai Kennel Club nevezi, először nyerte el a rangos címet.

A friss, 2022-es lista második helyén a labrador retriever, a harmadikon a golden retriever végzett.

A francia bulldognak, amely 2012-ben még a 14. helyen állt,

az évek során meredeken nőtt a népszerűsége, és jó okkal: a Frenchie-k játékosak, több feladatra is alkalmasak, hűségesek és társaságkedvelők

– mondta Gina DiNardo, az egyesült államokbeli fajtiszta kutyák védelmére alakult szervezet vezetője.

Az éves népszerűségi listát az Amerikai Kennel Club a különböző fajtákhoz tartozó, regisztrált kutyák alapján állítja össze. Tíz év alatt a bejegyezett francia bulldogok száma ezer százalékkal nőtt.

A francia bulldog az amerikai sztárok kedvence, azonban a bűnözőké is, akik sok ezer dollárért adják tovább a kistermetű fajta egyedeit a feketepiacon. New Yorktól Los Angelesig, Miamitól Chicagóig nő az ellopott francia bulldogok száma. Lady Gaga amerikai énekesnő két bulldogja, Koji és Gustav elrablása feltehetően tovább növelte a fajta népszerűségét. Egy húszéves férfit, aki erőszakkal vette el a sztár alkalmazottjától a két kutyát, decemberben Los Angelesben 21 év börtönre ítéltek. (MTI)

Kapcsolódó
Íme az okok, miért különböző méretűek a kutyák
Óriás dán dog és "mini" csivava - miért ennyire mások?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik