Kertünk-Portánk

Fatörzsbe fűrészelt madáritatóval segíti a szomjas madarakat

facebook / Börzsei Bence Faápoló
facebook / Börzsei Bence Faápoló
Egyszerűen nagyszerű ötlet.

Börzsei Bence faápoló nem mindennapi módon segített a madaraknak.

A korábban már általunk is bemutatott szakember a napokban ismét bebizonyította, hogy szívén viseli az élőlények sorsát.

Facebook / Börzsei Bence Faápoló

Környezetünk fontos részét képezik a vizes élőhelyek. Aprócska “tavak” a fák esetében akár vízgyűjtő zsákokban vagy korábbi ágvesztés, esetleg visszavágás nyomán kialakult odúkban is létrejöhetnek. A faápoló szerint ezek a tócsák végzetesek lehetnek a fák számára, hiszen egy-egy ilyen zugban a por, a szerves anyagok és a víz remek táptalaj biztosíthatnak a gombáknak.

Facebook / Börzsei Bence Faápoló

Bence éppen ezért az ápolás során igyekszik kitakarítani az ilyen vízzsákokat. A faápolónak a napokban egy kiszáradó, gombás törzsű fát kellett kivágni, munka közben jött rá az ökológiailag helyes megoldásra.

Börzsei Bence a meghagyott törzsdarab tetejére egy madáritató-szerű tálat alakított ki egy kisebb vizes élőhely gyanánt.

A szakember bejegyzésében azt is elárulta, hogy munkája során többször találkozott már véletlenül kialakult mélyedésekkel. A közelmúltban éppen egy korhadó villanyoszlop tetején is hasonló közeget észlelt.

Kapcsolódó
Bámulatos borostyánformációra bukkant a faápoló
A természet a legnagyobb művész, főleg, ha borostyánból kell fonadékot alkotni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik