Kertünk-Portánk

Három kutyával él miniházában a fiatal lány

Tiny House Expedition
Tiny House Expedition
Kétszintes és két hálószobás az alig 33 négyzetméteres miniház.

Manapság egyre nehezebb saját lakáshoz, házhoz jutni. A megemelkedett árak miatt egyre többen igyekeznek alternatív megoldásokban gondolkodni, így például népszerűek lettek a konténerházak, az átalakított lakóautók, a miniházak.

Alternatív megoldást választott  a texasi Georgetownban Nikki Hempe is, aki szülei udvarában teremtette meg mini otthonát, amin három kutyájával osztozik.

A gyógypedagógusként dolgozó lány szeretné más pedagógusoknak is megmutatni, hogy kevesebb fizetésből is lehet minden igényt kielégítő otthonuk, írja a treehugger.com.

Tiny House Expedition

Nikki kékre festett otthona mindössze 33 négyzetméter. A 13 méter hosszú miniházban két hálószoba, konyha, fürdőszoba és két légtér van, egy főtér és egy tetőtér.

A bejárati ajtó a nappaliba nyílik. Itt egy nagy kanapé és rengeteg növény fogadja a hazatérőt.

Tiny House Expedition

A retro stílusú konyha is kielégíti Hempe minden igényét. Itt van egy dupla mosogató, a tetején egy helytakarékos edényszárító állvány, valamint egy gáztűzhely. Elegendő hely áll rendelkezésre különféle kisebb készülékek számára is, ezen kívül a pult alatt bőven van hely az edények és egyéb konyhai dolgok tárolására.

Tiny House Expedition

A tetőtérbe vezető lépcső alatt is tárolórész lett kialakítva, ide is sok minden elfér – az is, ami a konyhában esetleg nem kapott már helyet.

Tiny House Expedition

Közvetlenül a konyha mellett található a fürdőszoba, ami a kis házhoz mérten elég nagy, és úgy lett kialakítva, hogy olyan legyen, mint bármely hagyományos fürdőszoba. Van hely tükrös gardróbnak, egymásra rakható mosó- és szárítógépnek. Van még zuhanyfülke, egy mosdó valamint egy tükrös fali szekrény a piperecikkek tárolására.

Tiny House Expedition

A fürdőszoba felett található a tetőtér, ami extra hálószobaként szolgál Hempe számára, de itt alhatnak a vendégek és olykor három kutyája is.

A ház másik végében kapott helyet Hempe otthoni irodája.

Tiny House Expedition

Egy kisebb lépcsőn hehet feljutni egy újabb külön térbe, amely Hempe fő hálószobájaként funkcionál. Van egy ágya, egy tárolóhelye, valamint egy projektor és egy vetítővászon filmnézéshez.

Tiny House Expedition

Hempe imádja mini otthonát. Állítja, hogy bár időbe telt, mire megszokja ezt az új életvitelt a szüleivel, most azt tervezi, hogy kis lakásával pénzt takarít meg, hogy a jövőben saját földet vásároljon, ahol nem csak apró otthona kap majd helyet, hanem más pedagógusok mini házai is.

Kapcsolódó
A fürdőkád a 25 négyzetméteres miniház csúcspontja
Akármilyen kicsi is, rendkívül otthonos.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik