Kertünk-Portánk

Színpompás virágoskertet varázsolt a panelház tövébe

Facebook / Koleszár Margit
Facebook / Koleszár Margit
Margitka eredetileg egy tenyérnyi virágoskertről álmodott, jelenleg 100 négyzetméter felett jár.

Tavasszal ébred a természet, és vele együtt idejében ébrednek a kertbarátok. Egy miskolci hölgy megmutatta, hogy nemcsak saját kertünket varázsolhatjuk csodaszéppé, egy lakótelepi előkert is lehet számunkra kedves.

Koleszár Margit a borsodi megyeszékhelyen egy panelház előtt szemet gyönyörködtető kertet ápol. A városi hobbikertész tulipánok és nárciszok mellett számos más, tavaszi virágcsodát ültetett az ágyásokba. A kertbarát fotói kiváló ízlésről és kertszeretetről árulkodnak.

Galéria
Facebook / Koleszár Margit

Margitka Miskolcon él, az Avason. Megkeresésünkre elmondta, nagyon otthonosan érzi magát a lakótelepen. A kertbarát négy éve kezdte el a kis kertet kialakítani, korábban sokáig vidéken, családi házban élt, ott is nőtt fel, csak később költöztek be a panelrengetegbe.

Elhatároztam, hogy szeretnék itt is egy szép kertet. Első lépésben csupán egy tenyérnyi darabot ástam fel, majd kedvet kaptam a bővítéshez. Most száz négyzetmétert művelek,  hetente kétszer-háromszor szoktam lemenni, de amikor látom, hogy gazosabb, akkor egy egész hétvégét rászánok. Nyáron ötkor hajnalban bekapálom és megöntözöm, bár ez sajnos nem egyszerű feladat, ugyanis a tizedikről hordom le a vizet vödörben

– mesélte a tennivalókat a városszépítő.

A lakóközösség tagjai kezdetben nem jósoltak nagy jövőt az virágoskertnek, azt mondták, mindent ellopnak majd, vagy tönkretesznek. Négy év alatt megváltozott a véleményük, most mindenki nagyon vigyáz a mesés kertre, sőt, más bérházak lakói is kedvet kaptak saját ágyásokhoz.

Facebook / Koleszár Margit

Margitka tele van tervekkel, a napokban hozott árvácskákat, és hamarosan kikerülnek a muskátlik is a példás ágyásokba. Ősszel kiszedte a kannavirág és a kála hagymáit, ezek még a pincében pihennek.

Vettem futó lila akácot. Azt tervezem, hogy egy keretre felfuttatom. Kerti törpék, porcelán őzike és kukacok is vannak kihelyezve, de ezeket sem bántja senki. A törpék és a békák két éve kint “élnek”, eddig egyet sem vittek el a járókelők

– magyarázta a hobbikertész.

Kapcsolódó
Mesebeli óriáskrizantém nőtt a mogyoródi templomkertben
Hatalmas gömbkrizantén nőtt a mogyoródi templom kertjében.
Olvasói sztorik