Kertünk-Portánk

Először keresik az ország legszebb falusi szálláshelyét

MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) 2023-ban első alkalommal, hirdeti meg az Év Falusi Szálláshelye versenyt, amelynek célja az ország legkedveltebb, legszebb és legbarátságosabb vidéki szálláshelyének megtalálása, írja a turizmus.com.

A FATOSZ kétévente választja meg hazánk régióinak legjobb szállásadó kollégáit, melynek díjátadó ünnepségét hagyományosan mindig az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon rendez meg. Az elismeréseket idén is kiosztják, azonban egy új díjat is életre hív a szövetség, amelynek a célja a legkedveltebb falusi szálláshely megtalálása.

A beérkezett szavazatokat alapján szakmai zsűri választja ki a TOP10 szálláshelyet. Azonban a végső nyertesről a közönség dönt: a legtöbb kedvelést gyűjtő szálláshely nyeri el a címet. A szavazatokat a Szövetség hivatalos Facebook-oldalán lehet leadni a jelölt képének kedvelésével.

A versennyel a szövetség azt szeretné megmutatni, hogy Magyarország vidéki szálláshelyei mennyire sokszínűek és különlegesek.

A legtöbb szavazatot kapó szálláshely elnyeri az “Év Falusi Szálláshelye” címet, amit egy évig birtokol. Emellett a nyertes szálláshely számos előnyben részesül, így egy éven keresztül kiemelt promóciót élvezhet.

Bárki jelölhet falusi szálláshelyet ennek az űrlapnak a kitöltésével. A jelöléseket 2023. szeptember 24-ig fogadja a FATOSZ, a közönségszavazás szeptember 29. és október 3. között lesz majd. A díjátadó ünnepséget 2023. október 21-én rendezik meg.

Kapcsolódó
20 holland család vett már házat egy apró nógrádi faluban
És nem azért, mert a klímaváltozás elől menekülnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik