Virágzó vidékünk

Ezek a magyarok kedvenc hosszú hétvégés úti céljai

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
42 százalékkal több belföldi üdülésre szóló foglalást regisztráltak már az idei őszre, mint tavaly ilyenkor - derült ki a Szallas.hu szállásfoglaló oldal legfrissebb elemzéséből.

Az MTI-nek küldött közleményben kiemelik: az eddig megtett foglalások száma és aránya bizakodásra ad okot, az infláció és mellé a rezsicsökkentés módosításának hatását nehéz megjósolni. Augusztus 30-ig 42 százalékkal több foglalást tettek az őszi időszakra belföldre, mint tavaly, amivel 76 százalékkal nőtt a bruttó szobaár-bevétel. Országosan egy éjszaka személyenként átlagosan 11 200 forintba kerül, ez 10 százalék körüli növekedés 2021 hasonló időszakához képest.

Kapcsolódó
Turizmus: Eger a legmenőbb megyeszékhely az országban
A város megerősítette vezető szerepét.

A hazai turizmus fő mozgatórugója ősszel az idei utolsó hosszú hétvége lehet, ami ráadásul négynapos lesz, hiszen mindenszentek, november 1-je keddre esik. Ezzel kezdődik az őszi szünet is a tanévben, ami november 6-áig tart. Eger, Gyula, Hévíz, Hajdúszoboszló és Zalakaros gyűjtötte eddig a legtöbb foglalást a szállásfoglaló portálon keresztül erre az időszakra. A legnépszerűbb őszi úti célok sorát Sárvár, Sopron, Esztergom, Miskolctapolca és Nyíregyháza követi.

Szabad szállás még bőven akad a legkedveltebb célpontokon is az őszi hosszú hétvégére: például az egri és gyulai szálláshelyek közel kétharmada foglalható még. Jelenleg a foglalások darabszámából Észak-Magyarország részesül a legnagyobb arányban (28,5 százalékkal). A dobogón követi Nyugat-Dunántúl (19,2 százalékkal) és a Balaton (11,4 százalékkal). Minden második foglalás wellness-szálláshelyre szól – közölték. (MTI)

Kapcsolódó
Bekerült Európa elitjébe a Zalakarosi Fürdő
Ötcsillagos minősítési tanúsítványt adott az európai fürdőszövetség, az EuropeSpa Med a Zalakarosi Fürdőnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik