Virágzó vidékünk

Kulcsosházzal gazdagodott a madárdalos arborétum

Vérteserdő Zrt.
Vérteserdő Zrt.
A 10 fős szállás vadonatúj „köntösben” várja az igazán egyedülálló élményre kíváncsi látogatókat.

Az Agostyáni Arborétum a Gerecse egyik páratlan szépségű völgyében a Bocsájtó-völgyben található. Az arborétum 30,5 hektár, itt láthatók csodás, fás szárú növényei. A kertet az év bármely időszakában érdemes felkeresni, hiszen növényritkaságaival minden évszakban egyedülálló  élményt nyújt, írja a verteserdo.hu.

Kapcsolódó
Júliusban így muzsikál majd az erdő
A Mátra erdőségeiben rendezik meg a Muzsikál az erdő programsorozatot.

Az Arborétum sajátos mikroklímájának köszönhetően, az országban egyedülálló módon több fenyőféléből álló erdő csodálható meg itt. Olyan fenyőfélék is láthatók, melyek többsége nem őshonos a területen.

A kertet tovább színesíti a cédrusok, mamutfenyők, tulipánfák, nyírek, vasfák, égerek, kőrisek, juharok, diók és sok más fa több változata is, így az élőfa gyűjtemény jelenleg közel 300 féle fa és cserje közössége.

A kert egész területét a Bocsájtó-patak szeli ketté, mely hozzájárult, hogy az Arborétum 2004 óta közösségi jelentőségű Natura 2000 Különleges Madárvédelmi Terület legyen. Ez idáig 71 madárfaj költése és 110 madárfaj megjelenése vált bizonyossá, így az arborétum méltán viseli a „Madárdalos Agostyáni Arborétum jelzőt”.

A Vérteserdő Zrt. számára kiemelt feladat az arborétum fenntartása és fejlesztése. Így került sor az arborétumban található, de egy ideje nem használt épület turistaszállássá alakítására.

Vérteserdő Zrt.

Az arborétumi tó partján álló kulcsosház remek lehetőséget ad családoknak, kisebb nyugdíjas- vagy diákcsoportoknak, túrázó társaságoknak arra, hogy a Gerecsében, nyugodt környezetben, összkomfortos szálláshelyen tölthessék el szabadidejüket.

Vérteserdő Zrt.
Kapcsolódó
4 lépcsősor, melyek végén csodák várják a turistákat
Felejthetetlen kalandokat és látványt kínálnak.
Olvasói sztorik