Virágzó vidékünk

Megválasztották Magyarország legszebb kerékpárútját

Az eredményt a Közlekedési Kultúra Napja programsorozat keretében hirdették ki.

A Közlekedési Kultúra Napja programsorozat keretében KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub idén első alkalommal hirdette meg az Év kerékpárútja pályázatot, melynek eredményeit május 11-én, Közlekedési Kultúra Napján hirdették ki.

A szervezők a lakosság által beküldött magyarországi kerékpárutakról készült fotókat bocsátották szavazásra Facebook oldalukon. A program keretében a pályázat meghirdetői több kategóriában hirdettek versenyt, melyek IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

Fotó: Facebook/A Közlekedési Kultúra Napja

Igazán látványos fotókat küldtek be a nevezők az Év kerékpárútja pályázatra, melyet végül az Által-ér völgyi kerékpárút Tatabánya és Tata közötti szakasza nyert meg 1406 szavazattal, a képzeletbeli dobogón megelőzve a Pálháza-Bózsva (1162 szavazat) és a Füzérkomlós-Füzér (1135 szavazat) közötti bringás utakat.

Gyönyörű látvány tárul elénk a kerékpárútról a Gerecsére. A legfontosabb kerékpárút Komárom-Esztergom megyében, jó minőségű, pihenőkkel tűzdelt. Ez a kerékpárút szerettette meg a környékén élőkkel a kerékpározást. Nemcsak turisztikai, hanem hivatásforgalmi funkciót is ellát Tatabánya, Vértesszőlős, és Tata esetében. A burkolat szélessége és állapota is megfelelő, ráadásul nem keresztez főutat, így forgalombiztonsági szempontból is magas szintet képvisel

– olvasható a győztes kerékpárút bemutatásában.

Kiemelt kép: Facebook/A Közlekedési Kultúra Napja

Csodás látvány a Tiszán átívelő bicikliút hídja
200 műfecskefészket is elhelyeznek a hídon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik