Mozaik

Siófok a közép-európai régió legkedveltebb üdülői között – Íme a toplista

Pixabay/Bejan
Pixabay/Bejan
A magyar szállásfoglalási statisztikák mellett horvát, lengyel, román és cseh átlagárakról és top úti célokról készített kutatást.

Magyarországon Siófok, Horvátországban Crikvenica a befutó az utazók körében, Csehországban Karlovy Vary, Romániában pedig a Fekete-tenger partján fekvő Mamaia lett a legvonzóbb a foglalások alapján – adta hírül az MTI  a Szállás.hu legfrissebb kutatására hivatkozva.

A szállásfoglaló portál nemzetközi érdekeltségei révén a magyar szállásfoglalási statisztikák mellett horvát, lengyel, román és cseh átlagárakról és top úti célokról készített kutatást. A közlemény szerint Magyarországon országos viszonylatban Siófok, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Eger, Budapest, Hévíz, Gyula, Szeged, Zalakaros és Pécs vonzza a legtöbb vendéget a főszezonban.

A Balaton térségében Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Keszthely és Balatonlelle a legnépszerűbbek. Horvátországban a tengerpart ékkövei, Crikvenica, Vir, Medulin, Zadar és Pula a legfelkapottabb települések. Csehországban a gyógy- és fürdővárosok a befutók: Karlovy Vary, Frantiskovy Lázne, Mariánské Lázne szerezték a legtöbb foglalást.

A portál statisztikái szerint az adriai nyaralások hosszabbak, mint a balatoniak: előbbi átlaga 5-6 éjszaka, utóbbié 3-4 éjszaka – mondta a közleményben Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere.

Az árakat nézve a Balatonon Horvátországhoz képest egy apartman egy éjszakára egy személynek átlagosan 1,5 százalékkal drágább. Azonban az adatok szerint a 3 csillagos hotelek 16 százalékkal, míg a 4 csillagos hotelek 24 százalékkal olcsóbbak itthon, mint Horvátországban. A balatoni apartmanok átlagára 7823 forint személyenként és éjszakánként, a horvát átlagár 7710 forint. A 3 csillagos balatoni hotel átlagára félpanzióval 17 195, a 4 csillagos 19 628 forint, míg ugyanez Horvátországban 20 439 forint, és 25 940 forint.

Elmondható az is, hogy az adriai nyaralások hosszabbak, mint a balatoniak: előbbi átlaga 5-6 éjszaka, utóbbi átlaga 3-4 éjszaka

– mondta Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere.

TOP 5  balatoni település foglalási darabszám szerint 2021-ben:

Siófok
Balatonfüred
Hévíz
Keszthely
Balatonlelle

Ezeken a balatoni településeken foglalunk a legnagyobb értékben (átlagos foglalási érték szerint – kosárérték) 2021-ben:

Balatonszárszó
Balatonkeresztúr
Balatonfenyves
Cserszegtomaj
Alsóörs

Ezeken a balatoni településeken foglalunk a legkisebb értékben (átlagos foglalási érték szerint – kosárérték) 2021-ben:

Zánka
Balatonfőkajár
Balatonakarattya
Köveskál
Badacsonylábdihegy

Kapcsolódó
Életükkel játszanak a nagy hajók közelébe merészkedők a Balatonban
Úgy tűnik, hogy néhány ember nem rendelkezik egészséges élni akarással.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik