Kertünk-Portánk

8 növény, mely ideális a fürdőszobába

Unsplash
Unsplash
Ezek a növények frissességet és szépséget hoznak a fürdőbe.

A növények nem csak szebbé teszik otthonunkat, hanem hasznosak is lehetnek. A fürdőszobában a levegő megtisztításában is segíthetnek, miközben a párás, meleg levegő az ő számukra is előnyös.

1. Aloe Vera

Az aloe vera nedvességmegkötő tulajdonságai miatt is ideális a fürdőben. Nem gond, ha jó ideig megfeledkezünk az öntözéséről (télen havi egy alkalommal elegendő vizet adni neki), de a napfényre szüksége van, ezért ablakos helyiségbe tegyük.

2. Páfrány

A páfrány trópusi növény, így a meleg, nedves környezetet kedveli. A növény nagy mértékben tisztítja és méregteleníti a levegőt. Ne hagyjuk, hogy a földje kiszáradjon, ügyeljünk arra, hogy folyamatosan nedves maradjon. Érdemes évente átültetni, tavasszal pedig tápoldattal táplálni.

3. Anyósnyelv

Az anyósnyelv nagyon szívós, gyorsan és könnyen nő és nem igényel túl sok gondozást. A vízigénye kicsi, jól érzi magát félárnyékban, cserébe rengeteg káros anyagot képes kiszűrni a levegőből.

4. Orchidea

Az orchidea szereti, ha párás, meleg klímában növekedhet, így a fürdőszoba is ideális terep számára, ha megfelelő fényt is kap. A lepkeorchidea és a papucsorchidea például nem igényel folyamatos öntözést, de a permetezésért hálás lesz. Léggyökereiket nem szabad eltávolítani, és soha ne ültessük őket virágföldbe.

5. Filodendron

Nagyobb fürdőszobák tökéletesek a könnyezőpálmának, ami kimondottan igényli a párás környezetet, és félárnyékban is jól érzi magát. Túllocsolni nem szabad, mert könnyen berohadhat.

6. Szobai futóka

Alacsony igényszintű növény, mely a kúszó hajtásaival viszonylag hamar mutatós lesz. Nem kedveli a közvetlen napfényt, a magas páratartalmat viszont annál inkább, ezért akár még a zuhanyfülkébe is belóghatnak a hajtásai.

7. Vitorlavirág

A vitorlavirág gyenge fényviszonyok között virágzik és nem kedveli a túlöntözést. Azért is ajánlott a fürdőszobába, mert a párás levegő segít nedvesen tartani a növény földjét.

8. Borostyán

A borostyán kiválóan bírja a fürdőszobai körülményeket, élvezi a párás, meleg levegőt. Arra kell figyelni csak, hogy elég napfény érje. Kiváló légtisztító.

Kapcsolódó
Biztonságos szobanövények házi kedvenceink számára
A csokrosindától a fokföldi ibolyáig, a közönséges lepkeorchideától a szobapáfrányig számos gyönyörű növény létezik, amiket bátran tarthatunk a lakásban akkor is, ha boldog kutya vagy macskatulajdonosok vagyunk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik