Kertünk-Portánk

Ezek a színpompás virágok a nyári hőséget is jól bírják

pixabay
pixabay
Ezek a növények garantáltan gyönyörűvé varázsolják kertedet még a legforróbb napokon is.

A nyári hónapokban a kertben fontos szerepet kapnak a virágok, ami nem csak szemünket kápráztatják el szépségükkel, hanem megnyugtatják lelkünket is. Illatuk és élénk színük a meleg, sőt gyakran forró hetek alatt is a beporzókat vonzza, így nem csak a saját magunk kedvére tehetünk a színpompás virágokkal, hanem a rovaroknak is kedveskedhetünk.

Azonban a nyári hónapokban a perzselő napsugarak és a magas hőmérséklet kihívást jelenthet a növények számára. Szerencsére számos virág létezik, amelyek kifejezetten jól tűrik a nyári hőséget, írta az Agrároldal.

Ezek a növények garantáltan gyönyörűvé varázsolják kertedet még a legforróbb napokon is.

Muskátli

A muskátli népszerűsége hosszú évtizedek óta töretlen, ami minden portát szebbé és otthonosabbá varázsol. Ez a növény kiváló választás olyan helyekre is, ahol a napsugarak érik. Több fajtája létezik, amelyek különböző színekben pompáznak, beleértve a pirosat, rózsaszínt, fehéret és lilát. A muskátli napos helyen érzi jól magát, és rendszeres öntözés mellett hosszan virágzik.

pixabay

Leander

A leander az egyik legismertebb és legkedveltebb mediterrán növény, amely kiválóan bírja a nyári hőséget. A leander nemcsak a hőséget, hanem a szárazságot is jól tűri, így ideális választás napos helyekre.

pixabay

Bársonyvirág

A bársonyvirág, más néven büdöske, rendkívül ellenálló és kevés gondozást igényel. Élénk sárga, narancssárga és piros virágai díszítik a kerteket egész nyáron át. Emellett a bársonyvirág természetes kártevőirtó hatásáról is ismert, így hasznos társ lehet a veteményesben is. A bársonyvirág szereti a napos helyeket, és jól viseli a szárazságot.

pixabay

Levendula

A levendula nemcsak illatos és szép, hanem nagyon jól bírja a hőséget és a szárazságot is. Mediterrán eredetű növényként a levendula a forró, napos helyeket kedveli. Szép, lila virágai nemcsak a kertet díszítik, hanem aromájuk révén nyugalmat is árasztanak. A levendulát könnyű gondozni, és a virágai sokoldalúan felhasználhatók.

pixabay

Kerti szegfű

A kerti szegfű illatos virágairól ismert, amelyek a nyári hőségben is szépen nyílnak. Ez a növény napos helyet és jó vízelvezetésű talajt igényel, de jól tűri a szárazságot is.

pixabay

Közönséges vasfű

A verbena, vagy közönséges vasfű, apró, színes virágait egész nyáron át hozza, és nagyon jól bírja a hőséget. Ez a növény a napos helyeket kedveli, és rendszeres öntözés mellett bőségesen virágzik. A verbena különböző színekben kapható, beleértve a rózsaszínt, lilát, pirosat és fehéret, így sokféle kombinációban ültethetjük.

pixabay

Magyarparéj

A magyarparéj különleges formájú virágairól kapta a nevét, amelyek kakastaréjra emlékeztetnek. A magyarparéj a napos, meleg helyeket kedveli, és jól tűri a hőséget. A virágai sokáig tartanak, így hosszú ideig gyönyörködhetünk bennük.

pixabay

Kapcsolódó
45 ezer tő virágot osztanak szét a lakosoknak Gyulán
A közterületeket májusra már mintegy 70 ezer virág díszíti.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik