Kertünk-Portánk

Elbűvölő tankertet gondoznak a makói diákok

Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola / Kovácsné Eszter
Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola / Kovácsné Eszter
Ilyen varázslatos helyen öröm lehet a tanulás.

A makói Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola oldalán a város határában kialakított tankert színpompás virágaiból “kötöttek egy csokrot” a kertbarátoknak.

A makói iskoláról korábban írt már a Sokszínű vidék. Az intézmény vezetése számos innovációban vesz részt, többek között sokat spórolnak néhány öko-s megoldással a rezsi költségeken. Ezek közé tartozik az alternatív fűtésrendszer, melynek köszönhetően az iskola fűtésszámlája éves szinten a 25 millió forintról 1,7 millióra esett vissza.

Kovácsné Eszter

Az iskola külterületi tangazdaságában a tanulók változatos szakmai tevékenységekkel ismerkedhetnek.

A Galamb tankertjében a diákok egyhektárnyi területen 10-12-fajta paradicsom mellett hatféle paprikát, padlizsánt és számos más konyhakerti növényt termesztenek. A diákok a tankertben megtermelt biozöldségeket, lekvárokat, szörpöket saját standjukról értékesítik a városi piacon.

A makói mezőgazdasági technikum diákjainak és szaktanárainak a munkája nemcsak a tudás átadásról és a gyakorlati munkáról szól. Kovácsné Eszter kertész oktató fotói az oktatómunka eredményeiről tanúskodnak – más szemszögből.

Kapcsolódó
Termálvíz és napelem a makói iskola rezsicsökkentő csodafegyvere
Ultramodern megoldássokkal zöldít a makói középiskola.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik