Kertünk-Portánk

Balatoni villapark az év közönségdíjas társasháza

Az Év háza pályázaton - a közönségdíjasokkal ellentétben - a szakmai zsűri által megválasztott nyerteseket a szeptember 25-én megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadón hozzák nyilvánosságra.

A 2024-es Év háza pályázatra összesen 47 nevezés érkezett a családi ház és középület fő kategóriákban, illetve a társasház különdíjra. Bár az elismeréseket szakmai zsűri ítéli oda, a hagyományoknak megfelelően idén is internetes szavazáson választják meg a közönségdíjasokat.

Elsőként a családi ház, ezt követően a középület kategóriában választották meg a közönségdíjasokat. A társasházakra – a 2023-as és 2024-es pályázatokra együttesen – július 18. és július 25. között dönthetett a közönség az Év háza Facebook oldalán.

Az év közönségdíjas társasháza  – építész: Szepesi János – a szavazás alapján a balatonakarattyai Villapark lett.

év háza pályázat

Fontos tudni, hogy a közönségszavazás eredménye nem befolyásolja a zsűrit, az teljesen független az építész szakma képviselőinek döntésétől.

A neves szakemberekből álló zsűri zárt ajtók választja ki a legjobbnak ítélt pályaműveket. A közönségdíjasokkal ellentétben, a hagyományokhoz híven az idei év nyerteseit a szeptember 25-én megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadón hozzák nyilvánosságra.

Kapcsolódó
Budapesti és badacsonyörsi épület nyerte az év háza díjat
A két abszolút fődíj mellett két szakmai és további négy különdíjat is kiosztottak.
Olvasói sztorik