Kertünk-Portánk

42 épület közül választják meg az év legszebb házát

Béres Márton
Béres Márton
Elkezdődött a közönségszavazás.

Az Év háza díj független szakmai elismerés, amelyet neves szakemberekből álló zsűri ítél oda, emellett évek óta nagy izgalom övezi a pályázat közösségi oldalán rendezett közönségszavazást.

Idén is az a kérdés, mely épületek találja a legjobbnak a nagyközönség, a potenciális építtető, az épületek használója.

2024-ben 47 pályázat érkezett a családi ház és középület fő kategóriákban, illetve idén második alkalommal a társasház különdíjra is lehetett pályázni. A társasház különdíj kategóriát az Év háza pályázatot évek óta bemutató Leier Hungária Kft. alapította 2023-ban, de ezt a díjat is a zsűri ítéli oda.

A nagyközönség a két fő kategóriában, 20 családi ház és 22 középület közül választhatja ki az év legjobbját, természetesen a zsűri által odaítélt szakmai szervezetek és a támogatók különdíjai mellett. Szavazni a pályázat közösségi oldalán lehet.

Idén újdonság, hogy 2024-ben az Internorm Ablak Kft. jóvoltából a 2023. évi és az idei társasház pályázók együtt mérettetnek meg, így 19 társasház közül kerül ki a közönség kedvence.

A közönségszavazás nyertesei a Knauf Ceiling Solutions, az OTP Ingatlanpont, az OTP Pénzügyi Pont és az Internorm Ablak támogatásában a szakmai zsűri által kiosztott díjaktól függetlenül részesülnek elismerésben

– áll a szervezők közleményében.

Negyedik éve az OTP Ingatlanpont és az OTP Pénzügyi Pont támogatásával valósul meg a közönségszavazás családi ház kategóriában, amelyen július 4-én 16 óráig lehet voksolni.

A középület kategóriában július 8. (hétfő) 11:00 és július 15.(hétfő) 16.00 között mondhatják el véleményüket szavazatukkal a pályázat közösségi oldalán az érdeklődők. Ebben a kategóriában a nagyközönség megkérdezését idén első alkalommal a Knauf Ceiling Solutions támogatása teszi lehetővé.

A társasházakról július 18. (csütörtök) és július 25. (csütörtök) 16:00 között dönthetnek a pályázat Facebook oldalán. Ez a kategória idén a közönségszavazást a kezdetek óta támogató Internorm Ablak Kft. támogatásával valósulhat meg.

A közönségszavazás – ahogyan évek óta – az Év háza pályázat Facebook oldalán zajlik.

A három kategóriában egy-egy pályamű nyerheti el a szavazók tetszését és ezzel az idei közönségdíjak egyikét. Egy like egy szavazatot ér, ugyanakkor egy személy több épületre is érvényesen szavazhat

– írják.

Emellett fontos kiemelni: a közönségszavazás eredménye nem befolyásolja a zsűrit, az teljesen független az építész szakma képviselőinek döntésétől.

A neves szakemberekből álló zsűri zárt ajtók választja ki a legjobbnak ítélt pályaműveket. A közönségdíjasokkal ellentétben, a hagyományokhoz híven az idei év nyertesei csak a szeptember 25-én megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadón kerülnek nyilvánosságra.

További információk IDE KATTINTVA érhetők el.

Kiemelt képünkön a 2023-as év háza közönségdíjasa családi ház kategóriában a Remeteszőlősön magasodó gyönyörű épület, melynek építésze Tőrös Csaba, a tervező munkatársa Oláh Gábor volt.

Kapcsolódó
Budapesti és badacsonyörsi épület nyerte az év háza díjat
A két abszolút fődíj mellett két szakmai és további négy különdíjat is kiosztottak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik