Virágzó vidékünk

2023-ban ez az év középülete a közönség szerint

MTI/Varga György
MTI/Varga György
A zalaegerszegi Mindszentyneum - Mindszenty József Látogatóközpont lett az Év háza pályázat középület kategóriájának közönségdíjasa.

A Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége szakmai védnökségével két fő kategóriában – családi ház, középület – idén is megválasztják az év házát. Az Év háza díj független szakmai elismerés, amelyet neves szakemberekből álló zsűri ítél oda.

Évek óta a nagyközönség internetes szavazáson dönt a közönségdíjas épületekről. Ez természetesen nem azonos a szakmai zsűri által hozott döntéssel, azaz az év háza kitüntető címmel.

A családi házak kategóriában július első napjaiban hirdettek eredményt, itt egy Remeteszőlősön magasodó családi ház kapta a legtöbb szavazatot, s lett 2023-ban az év közönségdíjas családi háza.

Július 19-én lezárul a szavazás a középület kategóriában is, melyen 32 épület közül választhatott a nagyközönség. A voksolás lezárultával a szervezők bejelentették, hogy az év középülete 2023-ban a zalaegerszegi Mindszentyneum – Mindszenty József Látogatóközpont lett.

facebook/év háza pályázat
Kapcsolódó
Svábhegyi villa az év családi háza 2022-ben
A munka gondos alapossággal és a környezet, illetve a megrendelő iránti érzékenységgel készült.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik