Kertünk-Portánk

Svábhegyi villa az év családi háza 2022-ben

Elegáns budapesti villa és a szolnoki Várkapu Látogatóközpont tervezői vehették át az Év háza pályázat a szakmai zsűri által odaítélt díjait.

A 2008 óta új időszámítását élő szakmai pályázaton családi ház, kis társasház, valamint középület kategóriában oszt ki fődíjat a zsűri, ami mellett két szakmai és további 5 támogatói díj odaítéléséről is dönt. Sőt a szervezők harmadik éve a közönség véleményét is megkérdezik.

Kapcsolódó
2022-ben ez az év háza a közönség szerint
A szervezőknek a közösségi oldalon közzétett tájékoztatása szerint a közönségdíjas egy kisújszállási családi ház lett.

Idén 20 középület és 25 családi ház került az elismert szakemberekből álló zsűri asztalára.

Családi ház kategóriában a fődíjat idén Fazekas Katalin DLA és Vilics Árpád egy téglaburkolatos, elegáns A15 villa tervezéséért kapta. Fernezelyi Gergely DLA, Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építész az idei, családi ház kategóriában, a független zsűri által fődíjjal jutalmazott svábhegyi villáról mondott értékelésében úgy fogalmazott:

a Kettőpera Stúdió munkája gondos alapossággal és a környezet, illetve a megrendelő iránti érzékenységgel készült. Fazekas Katalin és Vilics Árpád épülete stílusosan és kifinomultan ötvözi a nemzetközi építészeti trendek friss lendületét a helyszínre jellemző anyaghasználattal és tömegével elegánsan idézi meg a környezet meghatározó villáinak világát. A házat érett építészeti gondolatok izgalmas sűrűsége és részleteiben kérlelhetetlen igényessége emeli ki a többi magasszínvonalú kortárs épület közül.

Danyi Balázs / Év háza

A villáról még több fotót ide kattintva találsz.

A legjobb középületért járó díjat Álmosdi Árpád, Csendes Monika és munkatársaik Szabó Gabriella, Balogh Tóth Anna a szolnoki Várkapu Látogatóközpont tervezőinek ítélte oda a neves zsűri.

Gulyás Attila / Év háza

A pályázat támogatóinak különdíjai is szakmai díjaknak minősülnek, miután odaítélésükről szintén a zsűri dönt. Idén az alábbi hét épület tervezői részesültek ilyen elismerésben.

Biró Béla, Fodor Dániel, Kállay Ferenc, Nagy Béla: Fészek Református Óvoda, Debrecen – a Magyar Építész Kamara Szakmai Különdíja

Év Háza

Sipos György: A műemléki védelem alatt álló Rónay-sírkert helyreállítása, Kiszombor – a Magyar Építőművészek Szövetségének Szakmai Különdíja

Év Háza

Gyergyák Ákos DLA és Kozák Barnabás: Belvárosi Társasház átépítése Pécsen – Leier Főtámogatói Különdíj

Év Háza

Benczúr László és Weichinger Miklós: Normafa Kapu Fogadóközpont, Budapest – Hella Támogatói Különdíj

Év Háza

Draskóczy Gergely, Németh Tamás, Mészáros Gabriella, Bereczki Sándor, Szakolczai Alida: Kozmo Hotel és társasház, Budapest – Meva Támogatói Különdíj

Év Háza

Bánáti Béla, Hartvig Lajos DLA, Lőcsei Vera, Kiss Noémi: A Bánáti + Hartvig Építész Iroda új irodaépülete, Budapest – Prefa Támogatói Különdíj

Év Háza

Klobusovszki Péter DLA, Rose Balázs Családi ház, Göd – Terrán Támogatói Különdíj

Év Háza
Kapcsolódó
Egy sasadi villa és a MOME Campus nyerte az Év háza díjat 2021-ben
A fődíjak mellett két szakmai és további öt támogatói díj odaítéléséről is döntött a zsűri.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik