Kertünk-Portánk

2022-ben ez az év háza a közönség szerint

facebook/év háza
facebook/év háza

Idén is meghirdették az év háza pályázatot, melyre két kategóriában – családi ház, kis társasház, valamint középület – összesen 45 épület közül választja majd ki a szakmai zsűri az év házait.

Kapcsolódó
Egy sasadi villa és a MOME Campus nyerte az Év háza díjat 2021-ben
A fődíjak mellett két szakmai és további öt támogatói díj odaítéléséről is döntött a zsűri.

A Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara szakmai támogatásával meghirdetett versenyben – a hagyományoknak megfelelően – mindkét kategóriában átadják a közönségdíjat, melyet a Facebookon történő szavazás alapján ítélnek oda.

A családi ház, kis társasház kategóriában már befejeződött a voksolás. A szervezőknek a közösségi oldalon közzétett tájékoztatása szerint a közönségdíjas egy kisújszállási családi ház lett.

facebook/év háza A közönségdíjas kisújszállási ház

Az eredmény – amely nevéből fakadóan egy közönségszavazás voksolóinak véleményét tükrözi – sokakban kiverte a biztosítékot, melynek következtében indulatoktól sem mentes vita kezdődött a Facebookon.

A közönségszavazás eredménye a közönség véleményét tükrözi. A közönségszavazás eredménye emellett függ attól, ki, hogyan aktivizálja a közösséget. Mi mint az Év háza pályázat szervezői senkit nem zárhatunk ki a megmérettetésből, és nem is fogunk. A családi ház kategória közönségszavazása körül kialakult „hangulat” a nagy múltú szakmai díj szellemiségét nem kérdőjelezi meg, de van, amit igen

– reagáltak a szervezők a sértő megnyilvánulásokra.

Közben a középület kategóriában is elkezdődött a közönségszavazás. Ezekre az épületekre július 22-ig IDE KATTINTVA lehet szavazni.

A beadott pályaműveket neves szakmai zsűri bírálja el, amikor eldől, hogy a két fődíjat, a két szakmai díjat és az öt támogatói különdíjat ki kapja.

A szakmai zsűri a döntését a közönségszavazás eredményétől teljesen függetlenül hozza meg.

Kapcsolódó
Az Év háza lett az Év Balatoni Háza is
A dörgicsei lakóépület hű a hely szelleméhez.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik