Virágzó vidékünk

Ez Magyarország legszebb birtoka a közönség szerint

A derecskei gazdaságban törekednek a természet csodáinak megőrzésére.

Márciusban a jelöléssel kezdődött a Magyarország legszebb birtoka 2019 verseny, melyre a kiírásnak megfelelően lehetett nevezni. A szervezők hét kategóriában – állattenyésztő birtok, gyümölcstermesztő birtok, kertészet, családi gazdaság, precíziós gazdálkodás, szántóföldi növénytermesztő birtok és szőlészet-borászat – hirdették meg a vetélkedést, majd a nevezők közül a szakmai ítészek kiválasztották azt a 21 birtokot, melyek a kategóriák győzelméért és az abszolút első helyért, a Magyarország legszebb birtoka 2019 címért szálltak ringbe.

Természetesen a közönségdíjas birtok sem maradhatott ki a sorból, melynek megválasztására internetes szavazáson kínálkozott lehetőség 2019. augusztus 1-20. között. A voksolás lezárulta után megvan az ország legszebb birtoka a közönség szerint. A megtisztelő címet, azaz a közönségdíjat a szavazatok alapján a Hajdú-Bihar megyében működő, derecskei Bold Agro Kft. nyerte.

A hivatalos díjátadásra 2019. augusztus 31-én gálaest keretében kerül sor, amikor a a szakmai zsűri tagjai, az alapítók képviselője, valamint a kategória támogatójának képviselője döntése alapján kihirdetik a kategóriák győzteseit és az abszolút győztest – akit titkos szavazással választ ki a 21 fős grémium -, valamint ekkor adják át a közönségdíjat is.

A közönségdíjas birtokon őrzik a természet csodáit

Fotó: Bold Agro Kft.

A Bold Agro Kft. kertje 150 hektár területen fekszik, amiből 100 hektáron növekednek az almák. Az ültetvények a legfiatalabb 2 hónapos csemetéktől egészen a 18 éves fákig megtalálhatóak. A birtokon 1400 madár is állandóan hallatja hangját, aminek az idelátogató gyerekek örülnek a legjobban, akik személyesen is megismerhetik a nyitott, derecskei gyümölcsöskert szépségét. A gyümölcsfák gondozásához precíziós növényvédő gépek integrált rendszerét alkalmazzák és mindent megtesznek annak érdekében, hogy megőrizzék az érintetlen természet csodálatos jellegét.

A birtok visszatükrözi makulátlan tisztaságát, különböző pontjain is található kommunális gyűjtő, illetve kézmosási lehetőség. A birtokon látogatóközpont és étterem is található, ahol házias ételekkel várják a vendégeket. Mindezek mellett családi programok helyszínéül is szolgálnak, melyekről mindig nagy élményekkel távoznak  a résztvevők.

Kiemelt kép: Bold Agro Kft.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik