Mozaik

Ez lett az év legjobb vidéki étterme 2021-ben

Február helyett idén kivételesen nyáron, július 19-én hétfőn este rendezték meg a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, az Audi támogatásával.

Az év legjobb vidéki étterme a Platán Gourmet Étterem lett. A kemma.hu beszámolója szerint a Platán a tíz legjobb vidéki vendéglátóhely közé már a korábbi években is bekerült. Az év vidéki étterme díjat tavaly alapították, mert már több olyan vendéglátóhely működik országszerte, amelynek az országos élbolyban a helye.

Az étterem Facebook-oldalán arról ír, hogy büszkék a csapatukra, köszönik az elismerést, és igyekeznek gasztroszínházukkal a továbbiakban is megszolgálni a bizalmat.

Ahogy méltatásukból kiderült, a Platán egy ízig-vérig magas minőségű gasztronómiát felvállaló koncepció. A konyhai stílus nehezen kategorizálható, a vidéki éttermek utóbbi években trendszerű farm-to-fork koncepcióját elkerülve inkább a nagyvárosi, kozmopolita gondolkodásmódot képviseli.

A tatai étterem 4-6-8 fogásos degusztációs menüket kínál, alapanyag-használata pedig rendkívül változatos: tengeri halak, osztriga, borjú bríz, vadhúsok is megjelennek.

A további díjazottak

A fődíjat, az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjat 2019 és 2020 után idén is a Széll Tamás és Szulló Szabina séfek által vezetett Stand kapta. Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjat a miskolci és debreceni Pizza, Kávé, Világbéke formációk érdemelték ki. Az Év Ifjú Séftehetsége Mede Ádám, a Laurel Budapest konyhájának vezetője, míg az Év Szervizembere Bajusz Gergely, az Avalon Ristorante meghatározó személyisége lett. Az Év Cukrászdája Díjat 2021-ben is a Mihályi Patisserie kapta.

Az idén másodszor átadott Fenntarthatósági Díjat a Salt Budapest nyerte el, a Dining Guide Életműdíját László Árpád, a Robinson Restaurant tulajdonosa vette át. Az Év Ígéretes Étterme az újonnan nyílt Spago by Wolfgang Puck Budapest. Idén először adta át a Dining Guide a Fairplay Díjat, mellyel azt az éttermet díjazták, mely a járvány alatti időben munkavállalóiért a leginkább helyt állt. Ez a díj a Rosenstein Vendéglő tulajdonosainak járt, csak úgy, mint az Év Szerethető Étterme Díj, melyet szintén ők kaptak.

Kapcsolódó
A világ első víz alatti éttermében pincér egy kaposvári fiú
Teljesen megváltoztatta Csernák Botond életét a koronavírus-járvány.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!