facebook/az év háza pályázat
Kertünk-Portánk

Remeteszőlősön magasodik az év közönségdíjas háza

Az Év háza pályázat az egyik legismertebb szakmai díj, melyet másfél évtizede ítélnek oda az adott esztendő legjobbjainak családi ház és középület főkategóriákban.

Az idei pályázatra a 2021. január 1-je után készült épületek tervezői jelentkezhettek.

A zsűri a két abszolút fődíj mellett szakmai és támogatói különdíjakat is kioszt, de a szervezők idén is megkérdezik a nagyközönség véleményét mindkét kategóriában a közösségi oldalon indított szavazáson.

Az elmúlt évek közönségszavazásán jól látható volt, hogy a nagyközönség véleménye eltért a zsűriétől, hiszen a nem szakmabeliek mást látnak egy-egy épületben, mint amit a szakmai grémium keres, vagy egy épület kapcsán fontosnak ítél meg.

A családi ház kategóriában a szavazás június 30-tól július 7-ig tartott. A közönség 24 családi házra adhatta le a voksát, közülük került ki a győztes.

A szavazatok alapján 2023-ban az év háza közönségdíjasa a családi ház kategóriában egy Remeteszőlősön magasodó gyönyörű épület lett. Építész Tőrös Csaba, a tervező munkatársa Oláh Gábor volt.

facebook/az év háza pályázat

középület kategóriában július 12. (kedd) 11:00 és július 19.(kedd) 10.00 között mondhatják el véleményüket szavazatukkal a pályázat közösségi oldalán az érdeklődők. Ebben a kategóriában 32 épületre lehet majd voksolni.

Kapcsolódó
Svábhegyi villa az év családi háza 2022-ben
A munka gondos alapossággal és a környezet, illetve a megrendelő iránti érzékenységgel készült.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!