Virágzó vidékünk

Megválasztják az év közönségdíjas házait

facebook/év háza pályázat
facebook/év háza pályázat
24 családi ház és 32 középület közül választhatja ki a nagyközönség az év legjobbját.

Az Év háza díj egy független szakmai elismerés, amelyet neves szakemberekből álló zsűri ítél oda, ám évek óta nagy izgalommal várják a szervezők azt is, hogy a nagyközönség milyen szempontok szerint választ a hazai, legrangosabb, független építészeknek szóló pályázatra érkezett munkák közül. Hogyan látja a beérkezett pályázatokat a megrendelő, felhasználó, a potenciális építtető?

A közönségszavazás nyertesei az OTP Ingatlanpont, az OTP Pénzügyi Pont és az Internorm Ablak támogatásában a szakmai zsűri által kiosztott díjaktól függetlenül részesülnek elismerésben.

2023-ban rekordszámú, összesen 71 pályázat érkezett a családi ház és középület főkategóriákban, illetve idén első alkalommal a társasház különdíjra is lehetett pályázni. Az újdonságnak számító, társasház különdíj kategóriát az Év háza pályázatot évek óta bemutató Leier Hungária Kft alapította, de természetesen ezt a díjat is a zsűri ítéli oda.

A nagyközönség a két fő kategóriában, 24 családi ház és 32 középület közül választhatja ki az év legjobbját, természetesen a zsűri által odaítélt szakmai szervezetek és a támogatók különdíjai mellett. Szavazni IDE KATTINTVA, a pályázat közösségi oldalán lehet.

Harmadik éve az OTP Ingatlanpont és az OTP Pénzügyi Pont támogatásával valósul meg a közönségszavazás családi ház kategóriában, amelyen június 30. (péntek) 11:00 és július 7. (péntek) 10.00 között lehet voksolni.

A középület kategóriában július 12. (kedd) 11:00 és július 19.(kedd) 10.00 között mondhatják el véleményüket szavazatukkal a pályázat közösségi oldalán az érdeklődők. Ebben a kategóriában a nagyközönség megkérdezését idén is az Internorm Ablak Kft. támogatása teszi lehetővé.

A közönségszavazás – ahogyan évek óta – az Év háza pályázat Facebook oldalán zajlik majd. A két kategóriában egy-egy pályamű nyerheti el a szavazók tetszését és ezzel az idei közönségdíjak egyikét. Egy like egy szavazatot ér, ugyanakkor egy személy több épületre is érvényesen szavazhat. Emellett fontos kiemelni: a közönségszavazás eredménye nem befolyásolja a zsűrit, az teljesen független az építész szakma képviselőinek döntésétől.

A neves szakemberekből álló zsűri zárt ajtók mögött választja ki a legjobbnak ítélt pályaműveket. A közönségdíjasokkal ellentétben, a hagyományokhoz híven az idei év nyertesei csak a szeptember 29-én megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadón kerülnek nyilvánosságra.

Kiemelt képünkön a 2022-ben közönségdíjat nyert kisújszállási családi ház látható.

Kapcsolódó
Svábhegyi villa az év családi háza 2022-ben
A munka gondos alapossággal és a környezet, illetve a megrendelő iránti érzékenységgel készült.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik