Így marad friss télig a most leszedett uborka

A legújabb trükk szerint ősszel, de akár télen is lehet szerencsénk "friss" uborkához.

Az uborka lefagyasztása lehetővé teszi, hogy hosszú ideig megőrizd terméseid frissességét. Az  uborkák akár hónapokon át is tárolhatók egy fagyasztóban, viszont nem mindegy, hogy hogyan készíted fel őket a „hibernációra”. Íme minden, amit az uborkák lefagyasztásáról tudnod érdemes, írta az Agrároldal.

Habár senki sem tilthatja meg, hogy egy egész uborkát helyezz a fagyasztóba, a termések textúrája így sokkal puhább és vizenyős lesz, mint a friss uborkáké. Ezt úgy lehet elkerülni, hogy előtte felszeleteled őket.

Meddig tárolható az uborka lefagyasztása után?

Az uborka fagyasztása után akár 6-9 hónapig is felhasználható marad. Természetesen érdemes minél többet frissen felhasználni belőlük, majd eltenni a maradékot máskorra.

Ezt tedd miután kivetted a fagyasztóból!

Módszerek az uborka lefagyasztásához

pixabay

Az uborka fagyasztása után: új dimenziók a felhasználásban

Kapcsolódó
Így marad friss télig a most leszedett paradicsom
A legújabb trükk szerint ősszel, de akár télen is lehet szerencsénk "friss" paradicsomhoz.