Kertünk-Portánk

Több száz darázs rágta át a szolnoki gyerekszoba falát

Pixabay
Pixabay
„Tele van a szobám darázzsal!”

Napokig nem voltak otthon, ez elehetett a szolnoki család szerencséje. Amikor hazaértek, a kisfiú, Kornél bement a szobájába, ahonnan hangosan kiabálni kezdett:

Tele van a szobám darázzsal!

Az édesanyja rovarirtóval felszerelkezve sietett segítségére, ott azonban szembesült a valósággal. Szinte sötét volt a szobában a több száz rovartól – mesélte történetüket a Blikknek.

Kimenekültek a szobából, riasztották a tűzoltókat, de akkor már megcsípte a nőt egy darázs. Közben már a katasztrófavédelemmel beszélt, akik kihívták a mentőket is. Szükség is volt rájuk, mert a csípés szívritmuszavart okozott és kórházba kellett szállítani az édesanyát.

Az irtás nem volt zökkenőmentes, mert amikor először vegyszert fújtak a villanyvezetékhez, a rovarok teljesen megbolondultak. Átszakították a gipszkartont, majd – a tapétát is átszakítva – még többen zúdultak a szobába. Végül másnap reggel bontották meg a mennyezetet, akkor derült ki, hogy a kaptárt, amiben több ezer darázs élt, már csak a tapéta tartotta, bármikor átszakadhatott volna, éppen a gyerekszobába.

Utólag a kisfiú elmesélte, hogy éjszakánként hallott zúgó hangokat a fal mögül, de azt gondolta, hogy valamelyik háztartási berendezés zaja az.

A szakemberek szerint az ötszintes kaptárt már hónapok vagy akár évek óta építették a rovarok.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik