Mozaik

45 évesen lett tűzoltó Amerikában a szegedi lány

Brigitta Rockwood már 23 éve él az óceán másik partján. Amerikában, Tennessee államban telepedett le. Azért ment oda, amiért sokan mások, hogy megvalósítsa az álmát, ami végül sikerült neki: mintegy kétezer jelentkező közül kerülhetett be a hivatásosok közé.

Brigitta közel két évtizeden át mosogatásból, takarításból, szakácskodásból élt. Keményen dolgozott, de soha nem adta fel az álmát. Több komoly megpróbáltatás és sok-sok tanulással töltött éjszaka, számos vizsga van mögötte – írta meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a közösségi oldalán.

Brigitta kétezer jelentkező közül került be a legjobb ötvenbe. A több hónapnyi kemény akadémiai kiképzés sem törte meg. 45 évesen lett hivatásos tűzoltó. Hermitage városában szolgál, csoportjában 24 óra alatt átlagosan 15-20 riasztáshoz vonul.

A lány egy igazi túlélő. Egy súlyos autóbaleset sem állt az útjába: túlélte, és azt vallja, azért maradt életben, hogy másokon segíthessen.

A napokban Szegeden járt. Büszkén fogadtuk a szegedi tűzoltóságon. Lehet rá irigykedni? Lehet rá irigykedni!

– írta bejegyzésében a katasztrófavédelem.

Kapcsolódó
Kiváló asztalos lett a magyar focistából Amerikában
Kertészként kezdte a kinti munkák sorát, volt segédmunkás építkezésen. Terepen tanulta ki a szakmát, ma pedig már saját vállalkozása van.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik