Mozaik

Oroszlánnal is szeretne szelfit készíteni az ír fotós

Türelmet és nagy kitartást igényelnek az állatokkal készített szelfik, főleg akkor, ha a kiszemelt kedvenc vadon él és harapós is.

Allan Dixon munkája során megtanulta, hogy a kiszámíthatatlan „partnerekhez” hogyan kell közelíteni, és mi egy sikeresen elkapott pillanat titka. Az ír fotós nagy természetbarát, idejének jelentős részét arra fordítja, hogy szelfijei közé mindig újabb állatok kerüljenek.

Fotó: Allan Dixon
Fotó: Allan Dixon

A kulcs a türelem – mondta a fiatalember az rt.com-nak. – Ha eléred, hogy bizalmasan megközelít a kiszemelt állat, és lefekszik melletted, akkor nyert ügyed van. Hiszem, hogy ők jobban félnek az embertől, mint mi tőlük.

Fotó: Allan Dixon
Fotó: Allan Dixon

Allan Dixon sok állattal fotózkodott eddig, nagy kedvencei a kurtafarkú kenguruk. Ezek az állatok Nyugat-Ausztrália partjain élnek, és fotogén ritkaságok: élvezik, amikor belemosolyoghatnak a kamerába.

Fotó: Allan Dixon
Fotó: Allan Dixon

A fotós azt tanácsolja a hasonló szelfik készítésére vállalkozóknak, hogy a fényképezőgépet ne látványosan lengessék kezükben, mert az ijesztő lehet az állatok számára. Ha ez „csendben” történik, nincs félelem, csak kíváncsiság, és az állat szinte modellként viseli a fotózást.

Fotó: Allan Dixon
Fotó: Allan Dixon

Dixon álma, hogy egyszer kifejlett, nagy oroszlánnal készíthessen szelfit, de mint fogalmazott: lehet, hogy az lenne az utolsó kattintás életében. Ezért egyelőre marad a szelídebb állatoknál, és kedvenceinél a kurtafarkú kenguruknál.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik