Mozaik

Sláger lett a Magyar Csárda a világ legnagyobb presztízsű adventi vásárán

A Montreux-i Karácsonyi Vásár (Montreux Noël) idei díszvendége Magyarország.

A december 24-ig tartó programsorozat teljes ideje alatt autentikus magyar konyha áll a látogatók rendelkezésére, és hangsúlyos szerepet kap a magyar népi hagyományok bemutatása.

A magyar gasztronómiával a vásár központjában felállított Magyar Chalet-ben, vagyis a Magyar Csárdában ismerkedhetnek a vendégek.

Fotó: Facebook/Montreaux Noël
Fotó: Facebook/Montreaux Noël

Rendkívüli az érdeklődés Magyarország és a magyar termékek iránt a vásáron. Naponta átlagosan 200 vendéget szolgálunk ki, a vásár eddigi három hete alatt már több mint 4600-an kóstoltak bele a magyar konyhába – mondta az MTI érdeklődésére Vécsy György, a Magyar Csárda üzemeltetője.

Karácsonyig további 3000 vendégre számítanak, a tapasztalatok szerint ugyanis az ünnepekhez közeledvén megnövekszik a vásár forgalma. A legnépszerűbb étel a bográcsgulyás, a marha- és a báránypörkölt. A svájciakon és a Svájcban élő magyarokon kívül pedig a leggyakoribb vendégek a franciák, az olaszok és a németek.

Fotó: Facebook/Montreaux Noël
Fotó: Facebook/Montreaux Noël

A Montreux-i Karácsonyi Vásár (Montreux Noël) az egyik legnagyobb presztízsű adventi esemény a világon, Svájc három leglátogatottabb karácsonyi vásárainak egyike a zürichi és a bázeli mellett. Idén 21. alkalommal rendezik meg. 1995-ben eredetileg helyi kereskedők alapították. A hangulatról pedig az alábbi videó árulkodik.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik