Mozaik

Egergyanús címmel készült slágergyanús imázsdal Egerről

Az egri Hangover Band vadonatúj szerzeménye turistacsalogató imázsdala lehet a hevesi megyeszékhelynek. Hallgasd meg!

A fiatalokból álló zenekar gondolt egy merészet: írtak egy jó szöveget, hozzá rock ‘n roll stílusú zenét, feltették a netre a nótát, mely röpke néhány nap alatt nagy népszerűségre tett szert.

Íme a slágergyanús imázsdal-várományos:

A dal szövege

Európától nem olyan távol, van egy kis város, hát jegyezd meg mától: Eger az a kék hegyek lábainál, mint egy édes asszony mindent kínál. Vannak itt gyógyvizek, gyönyörű tájak, ha megnézted a várat, a Dobó téren várlak. Elviszlek, egy helyre ahol bikavért mérnek, ezt kihagyni vétek, hadd szárnyaljon a lélek!

Európától nem olyan messze, csak osztálykirándulni megyünk fel Pestre. A lányok itt szebbek, a levegő is fain, mi nevetünk a Badacsonyin meg a Tokain. Petőfi is ide járt a Szépasszony-völgybe, a családdal vagy haverokkal gyere be egy körre. Még a Minaretre is felkerül a pont, mikor Pityi bácsi egy jó bor kibont.

Kis mértékben fogyasztva a bor is csak áldás, legyen nálad fogkefe meg gatya egy-két váltás. A szervezetedre csak az lehet káros, ha nincs rajta a térképeden Eger város!

A refrén így hangzik

A Cseboxból dübörög a rock and roll, Egerben (még) a gitár is jobban szól. A Bíborosban megtelik az egész placc, és te ma a Hangoverrel partizhatsz. A Gödör megtelt, most fizetek egy kört, a pultoslány vigyorogva dob nekem egy sört. A rádió szétszakad, a zene üvölt, nálunk az ég kék, a fű pedig zöld.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik