Mozaik

Diákok vennék meg a Földközi-tenger mesés szigetét

A tanulók gyűjtést szerveztek, mert szeretnék megmenteni az örökségvédelmi területet.

Közösségi finanszírozással gyűjtenek pénzt egy sziget megvásárlására észak-olaszországi diákok, hogy egy „fiataloknak szánt paradicsomot” hozzanak létre a Földközi-tengeren – írta az MTI.

A La Stampa című olasz lap szerint a piemonti Mosso egyik iskolájának hallgatói a Szardíniához közeli Budellire vetettek szemet, miután egy új-zélandi üzletember elállt a sziget megvásárlásától.

olasz2

Ha a kormánynak nincs erre pénze, akkor előteremtjük mi magunk – mondták a diákok a lapnak, hozzátéve, hogy közösségi finanszírozás révén akarják összegyűjteni a szükséges hárommillió eurót.

A tanulók kiszámolták, hogy, ha minden olaszországi társuk 50 eurócenttel támogatja a kezdeményezést, akkor elérhetik a kitűzött összeget. A fiatalok továbbá a közösségi média révén más országok diákjainak a figyelmét is megpróbálják felkelteni a paradicsomi sziget iránt.

olasz3

Az üzenetünk a következő: ha minden olasz tanuló 50 centet adományoz, akkor össze tudjuk gyűjteni a következő aukció megnyeréséhez szükséges hárommillió eurót. Ezzel pedig elkerüljük, hogy ez az örökségvédelmi helyszín egy külföldi ember magántulajdonává váljon – szögezték le a diákok.

A lap szerint a hallgatók kitűnő osztályzatot kaptak tanárjuktól a kezdeményezésre – írta a Sputniknews hírportál.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik