Mozaik

Minden porcikájában környezetbarát a napelemes lakókocsi

Úgy tervezték, hogy használói már utazás közben is harmóniában legyenek a természettel.

Az igazán bájos, „kézműves” lakókocsi minden porcikájában környezetbarát. Külseje fa, teteje és belső berendezési tárgyai többségükben újrahasznosított anyagok. Energiafelhasználását 800 wattos napelem biztosítja, mely akár öt napon át “ad” meleget, meleg vizet és áramot.

lakókocsi3

Fenntartható utazás

A fenntartható utazást népszerűsítő lakókocsi ötletgazdái azt remélik, hogy a környezetbarát guruló házikó iránt rövid időn belül tömeges lesz a kereslet. A gizmag.com portál – mint cikkünkben is látszik – szemléletes fotókkal igyekszik kedvet csinálni az új utazási eszközhöz.

lakókocsi2

Egyelőre csak bérelni lehet

Az 5,4 méter hosszú, 2,2 méter széles és 2,1 méter magas lakókocsiban egy kihúzható 2 személyes és egy emeletes ágy található, négy személy tehát kényelmesen aludhat benne. Súlya 1360 kg, így kisebb személygépkocsik is könnyedén vontatják.

lakókocsi4

Konyhája meglepően tágas, ahol a mosogató és a főzőlap jól megfér egymás közelében. A kocsiban energiatakarékos LED-lámpák világítanak, WC-je pedig könnyedén és egyszerűen tisztítható, karbantartható.

lakókocsi6

A kivitelezők szériagyártásban is gondolkodnak, ám egyelőre cirka 535 dollárért és 3 éjszakára csak bérelni lehet a lakókocsit.

lakókocsi5

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik