Mozaik

Magyar lehet a világ legidősebb kutyája

Néhány napja Ausztráliában halt meg Maggie, a korábbi rekorder.
Korábban a témában:

A 30 éves ausztrál kelpie – mely az európai kutyakedvelők számára talán a legismeretlenebb ausztrál pásztorkutya fajta – 8 hetes korában került gazdájához. A világ legöregebb kutyájának tartott eb tavaly lett a nemzetközi sajtó sztárja, bár életkorát megkérdőjelezték, ugyanis nem voltak hivatalos állatorvosi papírjai.

Maggie már az örök vadászmezőkön pihen
Maggie már az örök vadászmezőkön pihen

Maggie halálhírét a kutyus gazdája, egy helyi tejtermelő közölte a médiával.

A világ legidősebb élő kutyája hivatalos Guinness-rekordot 1939-ig tartotta az akkor elpusztult, 29 éves Bluey nevű ausztrál pásztorkutya. Azóta nem sikerült igazoltan matuzsálemi korú kutyust regisztrálni, mert hiányosak voltak az igazoló dokumentumok.

Buksi lehet a rekorder

Mint korábban mi is megírtuk, a Sárrétudvariban lévő Sárréti Pegazus Lovardában él egy sakál-farkas-husky-kertaljai szerű keverék kutya, Buksi. A 26 éves kedvenc könnyen a világ legidősebb kutyája lehet – ha minden állatorvosi okmány és oltási könyv rendben találtatik.

Szorítunk neki és a gazdiknak. Hajrá, Buksi. Szorítunk neki és a gazdiknak. Hajrá, Buksi.[/caption]

Címfotó: Buksi (Facebook-Sárréti Pegazus Lovarda)

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.