Mozaik

Ilyet ritkán látni – Videóznak és fotóznak a legelésző birkák

Egészen újszerű egy pásztor és egy turisztikai szakember ötlete.

Nem vártak tovább a Google-ra a Feröer-szigetek lakói, hogy a Street View szolgáltatáshoz feltérképezze az atlanti-óceáni szigetcsoportot: birkák segítségével – Sheep View 360 néven – saját maguk készítenek helyi „utcaképeket”.

Egy helyi birkapásztor és a turisztikai hivatal egyik munkatársa, Durita Dahl Andreassen alkotta speciális hám segítségével egy kicsiny vállalkozó csoport 360 fokos kamerákkal szerelt fel öt birkát, hogy elvégezzék a lábmunkát a helyi utcaképek megalkotásához.

birka2

A Feröer-szigeteken 49188 ember él és 80 ezer birka legel

A Sheep View-csoport nemcsak a szigeteket akarja reklámozni ily módon a látogatóknak, hanem rá akarja bírna a Google-t arra, keressék fel hazájukat és fejezzék be a feltérképezést – írta az MTI.

Miközben a birkák a szigeten vándorolnak és legelnek, folyamatosan küldik a felvételeket a GPS-koordinátákkal Andreassennek, amelyeket ő feltölt a Google Street View-ra.

Itt a Feröer-szigeteken saját módszereinkkel dolgozunk. Tudván, hogy kicsik vagyunk, a Google pedig egy vállalatóriás, úgy éreztük, hogy ezt az utat kell járnunk – idézte Andreassent a The Guardian című brit napilap.

Eddig a Sheep View-csoportnak az egyik sziget öt településéről sikerült panorámaképeket készítenie, sőt még 360 fokos videót is forgattak.

Fotók: inhabitat.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik